19/07/2024 - 8:04
Més

  Aproven un projecte valorat en 225.000€ per reurbanitzar el barri de La Vila

  Altres notícies

  La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Ontinyent, presidida per l’alcalde Jorge Rodríguez, ha aprovat el projecte d’execució de noves obres de millora urbana al barri de La Vila per un import superior als 225.000 euros, en unes obres que es troben ara en fase de licitació de la contractació.

  Es tracta de la reurbanització integral del tram comprés entre els carrers Sant Pere i Cordellat i la Plaça de Sant Pere, una zona on no s’ha actuat en 30 anys, i on els veïns reclamaven una intervenció. Es tracta d’una actuació inclosa al Pla d’Eficiència Urbana 2016/2017, que donarà continuïtat a la reurbanització ja executada en a l’entorn del carrer Esglèsia i la Plaça de Sant Roc en l’anterior legislatura.

  Així, aprofitant la renovació integral de la xarxa d’aigua potable i sanejament, unificarà vorera i via amb una trama de llambordes que millorarà la seguretat i la comoditat dels vianants, dotant d’una nova imatge els carrers. Una volta realitzat el procés de contractació, les obres tindran una durada prevista de 4 mesos, amb la qual cosa s’espera que la intervenció estiga executada abans de la tardor. Les obres compten amb el vist-i-plau de la Comissió Municipal d’Assessorament del Patrimoni Històric-Artístic.

  El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris,
  Jaime Peris destaca la ferma aposta del Govern d’Ontinyent “per seguir recuperant un barri històric i patrimonial que també ha de ser un barri amb futur. Com sempre diu el nostre alcalde, millorar les condicions de vida als barris també és invertir en les persones, i en aquest sentit la Vila, amb una trama urbana on no s’havia intervingut en molt de temps, i amb un gran potencial com a atractiu turístic, requereix d’intervencions com aquestes”.

  El barri de la Vila va ser el primer nucli urbà d’Ontinyent, el qual es va originar en l’època islàmica (sXI-XII). Aquest barri medieval va patir importants reformes urbanístiques, entre altres factors per la devastadora destrucció que va causar un terratrèmol l’any 1258, que va obligar a reconstruir muralles i cases. En estar les obres estan incloses dins de l’àrea de protecció del BIC “Conjunt històric Barri de la Vila”, l’ajuntament d’Ontinyent ha contractat amb un arqueòleg extern el seguiment i supervisió arqueològica de l’obra, arqueòleg amb el que el contractista adjudicatari haurà de col·laborar.

  Jaime Peris recordava que a més de l’actuació executada en l’anterior legislatura a l’entorn del carrer Esglèsia i la Plaça de Sant Roc, l’aposta del Govern d’Ontinyent per a actuar a aquest històric barri va incloure actuacions per un import global de al voltant d’un milió d’euros, en espais com ara La nova zona d’esplai amb aparcament en l’encreuament dels carrers de Roses i Trinitat; les vivendes dels números 29, 35 i 37; el tram de muralla del número 42; l’edifici de la històrica Fusteria Barberà; la vivenda municipal del número 66; el talús del parc de la Vila, la vivenda del carrer de Sant Pere; la pujada a la Vila i el carrer del Regall o el criptopòrtic del Palau de La Vila, entre d’altres.

  L’actuació a executar als propers mesos es veurà continuada amb noves fases de reurbanització, “donant compliment a l’anunci realitzat per l’alcalde a l’anterior legislatura i treballant per aconseguir un barri com els veins portaven dècades reclamant”, avançava el regidor.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -