12/06/2024 - 19:38
Més

  Adjudicades les obres de l’anell ciclopeatonal entre IES l’Estació, poliesportiu i nou hospital

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat per 338.667,31 euros (iva inclòs) la creació de l’anell ciclopeatonal que connectarà l’IES l’Estació, el poliesportiu i el nou hospital amb la coneguda com a “ruta del colesterol” i el passeig de Benarrai. Es tracta d’una actuació que aten una demanda ciutadana dins el procés “Ontinyent Participa”, on es sol·licitava ampliar la quantitat de carrils bici i vies de vianants a la ciutat.

  El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que les obres, adjudicades a Pavasal Empresa Constructora S.A., es preveu que s’inicien al mes de novembre, amb un termini d’execució de 8 mesos, el que suposa una finalització prevista per a estiu de 2021, sent una intervenció “que millorarà notablement la seguretat i comoditat del trànsit ciclista i de vianants, millorem la comunicació amb l’Institut més allunyat del casc urbà i amb les casetes de la zona sud i contribuim a reduir el trànsit de cotxes. Tot atenent una demanda ciutadana i aprofundim en la línia encetada cap a una ciutat que aposta per una mobilitat sostenible, en la que estem creant carrils bici i també voreres mes amples i segures, com les que s’estan fent ara mateix al carrer Pintor Segrelles”, recordava.

  La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava que esta aposta per la mobilitat sostenible “no sols està present en les obres publiques, sinó també en altres accions com la potenciació del transport públic urbà, la conversió d’Ontinyent en una “ciutat 30″ o l’impuls a l’ús de mitjans de transport sostenibles amb el sistema de préstec de bicicletes elèctriques que implantarem en breu i amb les ajudes per a la compra de bicicletes elèctriques, que cada volta té millor acollida fins al punt que estem treballant per ampliar la dotació económica que teniem prevista a estes subvencions per poder donar resposta a tota la demanda que hem registrat”, assenyalava.

  Una intervenció que s’executarà en 7 trams diferenciats

  La intervenció a l’anell ciclopeatonal s’executarà en 7 trams diferenciats, entre els quals s’inclou la realització d’un nou tram de carril bici que permeta connectar l’existent en la rotonda de Torrefiel amb l’entrada principal del poliesportiu municipal, l’adequació del tram d’escales existents junt a la passarel·la sobre la CV-81 i que donen accés a l’IES l’Estació.

  També es contempla la millora del paviment, jardineria i enllumenat públic del tram del vial de vianants i ciclista que connecta la passarel·la sobre la CV-81 amb l’IES l’Estació i la creació d’un nou vial que permeta la connexió de vianants i ciclista de la parcel·la on s’està construint el nou hospital de la ciutat amb el vial de vianants i ciclista existent front a l’IES l’Estació. Així mateix, s’instal·laran nous punts de llum en aquelles zones on actualment no hi ha i s’actualitzarà la instal·lació tant de lluminàries com de noves faroles; i s’ha previst la senyalització d’encreuaments i les zones d’inici de cada tram de carril bici.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -