medieval2020

Prohibit l’accés amb menjar al Pou Clar durant els mesos d’estiu

Millorar la protecció i seguretat del paratge del Pou Clar i fer més clares les normes que regulen el seu ús. Aquest és l’objectiu de la proposta que aprovava aquest dimecres el Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent de modificació dels articles 9 i 13 de l’ordenança reguladora de les Normes de Protecció d’aquest Paratge Natural Municipal, i que suposaran la prohibició de l’accés amb menjar als mesos d’estiu, i amb vidre i begudes alcohòliques durant tot l’any, amb sancions de fins a 750 euros.

Segons explicava al ple el regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, “es tracta d’una proposta recolzada pel Consell de Medi Ambient i amb la que volem resoldre els problemes que havia en l’anterior regulació. Atén una petició expressa de l’associació Amics del Pou Clar, a més de diverses observacions rebudes a les enquestes i els treballs que vam fer per al marc de l’elaboració del Pla d’Ús Públic del Paratge Natural Municipal Serra de l’Ombria-Pou Clar”, assenyalava.

En concret, a l’article 9, que regula els usos i activitats prohibits en l’àmbit del paratge i, dins d’aquest article, a l’apartat 10 que prohibeix la pràctica del pícnic, excepte la zona de Galindo, explicava que “hi havia diferents problemes d’interpretació per la definició de pícnic, el que va intentar solucionar amb diferents instruccions per aclarir el que es permetia fer i el que no. No obstant, al ser un concepte molt ampli i ambigu, ni els usuaris del paratge ni els vigilants tenien clares les normes”.

Ara, amb la nova redacció, s’intenta eliminar qualsevol interpretació, establint-se una redacció més restrictiva, però també més clara, introduint-se un àmbit temporal a la prohibició de menjar, entre els mesos de juny a setembre, ambdós inclosos, que és el període de major afluència al paratge i quan es produeixen estes conductes, que poden afectar negativament el paratge. La resta de l’any no quedarà prohibit menjar al paratge. Igualment, s’inclou la prohibició d’accedir amb begudes alcohòliques i botelles de vidre, atès el perill que suposa per a la seguretat del paratge i la prevenció d’incendis forestals, sent esta prohibició permanent i no limitada als mesos d’estiu. L’esborrany del text de modificació de l’ordenança ha estat publicada al portal web de l’Ajuntament d’Ontinyent, obrint la possibilitat a ciutadans, organitzacions i associacions que així ho consideren de fer opinions al respecte.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Arranca “ Ontinyent Medieval” amb més de 100 llocs artesans i 50 espectacles

Una representació teatral, una cercavila, l’actuació de Pep “Botifarra” i el pregó del fester José …