L’exregidor de festes de Benigànim va desviar 17.000 euros recaptats pels festers de la localitat

0
Imatge d'Andrés Moscardó. Fotografia de Vilaweb Ontinyent.

Andrés Moscardó, exregidor de Festes de Benigànim pel Partit Popular, ha sigut processat pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 d’Ontinyent per un presumpte delicte de desviament a una caixa B de 17.000 euros recaptats per festers de la localitat.

Recentment, segons informa el diari El Mundo, s’ha emés una resolució en què el Jutjat desestima el recurs que el mateix Moscardó havia interposat i ratifica l’auto emés el passat desembre. Segons els fets investigats, Andrés Moscardó, regidor de Festes de Benigànim entre setembre de 2014 i agost de 2015, va ser l’encarregat de recollir i administrar els diners que, mitjançant diferents accions com festivals o rifes, anaven recollint els quintos de Benigànim d’aquell any, per finançar les Festes del Crist de la localitat.

Aquests diners, que Moscardó recollia com a tasca pròpia del regidor de festes i pel fet que la majoria de membres de la Comissió de festes eren menors d’edat, havien de servir per a fer front a totes les possibles despeses que generarà l’organització dels festejos. En el cas de 2015, la quantitat total recollida era de 60.000 euros; no obstant això, en arribar les Festes la Comissió es va adonar que en faltaven 17.000, que, segons el jutjat, Moscardó hauria desviat per a usar-los per als seus propis interessos, aliens a la festa. Segons la investigació, aquests fons traslladats a la caixa B servien per a pagar a grups musicals o un tècnic de l’auditori, i aquesta caixa va funcionar sense control durant anys en l’Espai Jove Municipal.

Pel que fa als 17.000 euros desapareguts del pressupost, l’Ajuntament va haver d’abonar-los perquè es pogueren celebrar les Festes.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament de Benigànim s’ha personat en la causa i ha exposat en un escrit que els diners d’aquesta caixa B procedien de la Comissió dels Festers del Crist, així com d’altres recaptacions municipals, com les de les instal·lacions esportives, l’auditori o les màquines recreatives.

Per la seua banda, Moscardó va justificar el moviment dels diners com una forma de liquidar altres despeses municipals. Tanmateix, segons consta en la denúncia de la Comissió, l’exregidor de Festes va reconéixer als pares dels festers que els diners havien servit per a pagar despeses no oficials del consistori. L’investigat, a més, nega que es quedara els diners i assenyala als joves festers, afirmant que també posseïen clau d’aquesta caixa B, i que com a Comissió no complien algunes obligacions inherents a aquest tipus d’associacions. El Jutjat ha rebutjat aquests arguments.

A més a més, Moscardó també figura entre els imputats per l’escàndol de l’ús de 9.000 euros municipals a Benigànim en despeses de telefonia mòbil (SMS i tons polifònics) i telefonades a SexyTV, un servei de línies eròtiques.

Font: El Mundo i redacció TVdO