728×90 caixa onti
Home > Destacat > La Residència de Discapacitats d’Ontinyent s’obrirà en novembre

La Residència de Discapacitats d’Ontinyent s’obrirà en novembre

La nova residència per a persones amb diversitat funcional intel·lectual d’Ontinyent entrarà en funcionament el pròxim mes de novembre, i invertirà 1’5 milions d’euros anuals en el personal del centre. Així ho ha confirmat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en una reunió amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, a la que també han assistit la 1ª tinent d’alcalde, Rebeca Torró; la regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia; així com familiars i associacions de persones amb diversitat funcional intel·lectual de la comarca de la Vall d’Albaida, per a ultimar els detalls de l’obertura i engegada d’aquest nou recurs.

Cal recordar que als últims mesos s’han realitzat diverses millores en la cuina i en els banys, així com l’actualització d’alguns sistemes de l’edifici, accions necessàries per poder posar en marxa la instal·lació. Jorge Rodríguez destacava que el d’esta residència “és un projecte essencial per a Ontinyent, ja que afecta a moltes families, i cal agrair l’esforç que ha fet la Conselleria per a obrir esta instal·lació finalitzada en 2010 i pendent d’obrir des d’aleshores. L’Ajuntament ha estat fent un seguiment de prop durant tot aquest temps i donant sempre les màximes facilitats, i ara per fi va a fer-se realitat esta demanda social tan llargament esperada”, manifestava.

Oltra, que ha destacat que la sensibilitat en temes socials de l’Ajuntament d’Ontinyent i el seu alcalde “estan en total sintonia amb les d’esta Conselleria”, ha destacat que la nova residència, amb capacitat per a 40 persones, “donarà resposta a la llista d’espera que encara tenim en moltes comarques de la Comunitat Valenciana, i a les persones que necessiten un recurs residencial quan els de atenció diürna, com els centres de dia o els centres ocupacionals, “no donen la resposta adequada a les circumstàncies d’algunes persones”.

La vicepresidenta ha avançat que la residència serà gestionada “íntegrament” de manera pública per l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS), la qual cosa ha constituït “tot un repte i avança en les polítiques de protecció social que estem fent per a posar en el centre les necessitats de les persones”. De fet, la vicepresidenta ha confirmat que es comptarà amb una plantilla de 57 treballadors i treballadores, que es posaran a treballar aquest mateix mes d’octubre, de cara a la incorporació progressiva de les persones usuàries durant el mes de novembre.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Avui divendres s’encendrà el nou arbre de Nadal amb un espectacle musical

El cor del col·legi Santa Maria donarà pas a l’encesa del nou arbre de llums de colors que presidirà la Plaça de la Concepció