fira comarques 2019
Home > Destacat > Inaugurada l’exposició Memòria de la Modernitat a Ontinyent

Inaugurada l’exposició Memòria de la Modernitat a Ontinyent

Ontinyent inaugurava aquest dilluns a la seua renovada Casa de Cultura l’exposició d’obres d’art més valuosa mai mostrada a la ciutat. L’Alcalde, Jorge Rodríguez, i el President de la Diputació de València, Toni Gaspar, obrien les portes d’una selecció de més de 60 obres del patrimoni de la corporació valenciana que fa un recorregut per la història de l’art valencià des del gòtic fins a l’actualitat, amb una especial atenció als segles XIX i XX.

En la inauguració de la mostra, a la qual acudien nombrosos representants del món polític i associatiu de la ciutat i la comarca, Toni Gaspar destacava que “estos quadres van a ser vistos per més gent que en tots els anys de democràcia de la Diputació, i això va ser gràcies a una idea del vostre alcalde, del que podeu estar ben orgullosos”. Jorge Rodríguez, destacava que “volíem que l’art puguera eixir dels despatxos i anar a pobles i ciutats on es compta amb espais adequats per a mostrar-lo. A Ontinyent hem pogut millorar la Casa de Cultura per acollir una mostra d’una importància de la que no ens consta cap precedent, i a partir d’ara poder acollir més exposicions de gran valor”

En nom dels tres comissaris de l’exposició, Ester Alba, Mireia Ferrer i Rafael Gil, aquest últim intervenia al torn de parlaments per a destacar que la mostra que s’obri a Ontinyent “és una ocasió única i ineludible per a la població de la ciutat i la comarca, en un espai expositiu com aquest, remodelat per tenir totes les característiques necessàries”. Així, donava detalls d’una mostra que inclou 6 quadres de Sorolla, entre ells una de les peces patrimonials més valuoses i importants de propietat pública a la Comunitat Valenciana: el quadre “Pescadoras Valencianas”. Adquirit en una subhasta a Londres en 1979, suposa una de les obres emblemàtiques de d’un autor que a donar els seus primers passos becat per la Diputació, que ajudava a aquests joves artistes a pagar els seus estudis a ciutats europees com Roma i París.

Altres obres que s’exposen són un retrat de Sant Vicent Ferrer de l’artista albaidí José Segrelles i una peça d’Agustín Esteve, deixeble de Goya; a més d’obres de l’Equip Crònica, Ignasi Pinazo, Nassio Bayarri, Miquel Navarro, Carmen Ramírez, Eusebio Sempere o Carmen Grau entre d’altres de reconegut prestigi. Així mateix, es dedica un espai a les dones artistes que despuntaren com a pioneres en la seua època, la producció de les quals resulta essencial per a entendre l’art contemporani valencià.

L’exposició serveix d’estrena a les obres de remodelació de la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bárbara, una actuació , que ha estat objecte d’una intervenció executada durant 7 mesos amb una inversió de al voltant  de 360.000 euros, dels quals la Diputació ha aportat el 50%. Les obres de remodelació d’aquest immoble de tres plantes d’altura al carrer Maians, originari del SXVIII, han dotat al recinte de més espai expositiu, a més de reforçar les estructures i millorar l’accessibilitat, els acabats o les condicions ambientals, d’il·luminació i seguretat, donant compliment a les directrius del Ministeri de Cultura per tal que la ciutat puga acollir grans exposicions d’ara en davant en aquest recinte.

“Memòria de la Modernitat”, que podrà ser visitada fins a finals del proper mes de febrer, s’acompanyarà de diverses activitats paral·leles com visites guiades i teatralitzades, tallers infantils, concerts, trobades amb artistes o taules Redones, a més d’una segona mostra titulada “Coneix la Diputació”, que es podrà visitar al mateix període al Centre Cultural Caixa Ontinyent, i on es presenta la institució de forma didàctica a través de panells fotogràfics i textos.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Incendi a un habitatge a Bocairent

La nit passada al voltant de les 4:47 a un habitatge de Bocairent es produeix un incendi. L’incendi es …