20/05/2024 - 4:50
Més

  Dos nous TAC per als hospitals d’Ontinyent i Xàtiva

  Altres notícies

  El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent comptarà amb dos nous TAC, un per a l’hospital de Xàtiva i altre per al d’Ontinyent. Així ho ha decidit la Conselleria de Sanitat, qui s’encarrega de gestionar uns 30 milions d’euros del donatiu realitzat per la Fundació Amancio Ortega (320 milions d’euros en total) als departaments mèdics públics d’Espanya per a l’adquisició d’equips per al diagnòstic del càncer.

  Margarita Laudes, gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, destacava l’impacte molt positiu que tindrà l’arribada dels nous equips als dos centres, ja que aquests arrosseguen carències respecte a maquinària d’última generació.

  Laudes ha agraït la sensibilitat de la Conselleria de Sanitat amb el Departament de Salut, ja que els dos nous TAC substituiran a equips obsolets que necessitaven una urgent renovació, i la Conselleria, sabedora de la situació, ha destinat una part del donatiu a aquesta necessitat. La gerent també destacava i agraïa que des de Conselleria s’haja multiplicat per tres la inversió en aquest Departament de Salut per a 2017.

  En el cas de l’Hospital d’Ontinyent, a més a més, s’ha adquirit un nou mamògraf digital que permetrà tornar a la normalitat, després que l’anterior equip quedara avariat mesos enrere. Aquesta avaria va ocasionar una llista d’espera per a la realització de mamografies de detecció precoç de càncer de mama i proves derivades de l’especialista, que obligava a la desviació de les dones a Xàtiva per cobrir aquestes funcions.

  El nou mamògraf, segons paraules de la regidora de Sanitat d’Ontinyent, Matilde Francés, serà igual que el de l’hospital de Xàtiva però més nou, i permetrà atendre a totes les dones d’Ontinyent i ampliar el servei a tota la comarca. La regidora també destacava, en relació amb el nou TAC, que l’actual equip funciona, però que, pel fet de tractar-se d’un dispositiu d’imatge, com més modern siga, millor qualitat oferirà, i per tant, podrà facilitar la detecció de lesions i problemes.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -