20/05/2024 - 4:06
Més

  Vint espais de la comarca obrin amb motiu del Dia Internacional dels Museus

  Altres notícies

  Del 18 al 21 de maig 11 pobles de la comarca obren als visitants de manera gratuïta els seus espais i col·leccions amb motiu del Dia Internacional dels Museus. En el cas de la Vall d’Albaida són 20 les propostes que s’oferiran als visitants i, com assenyala el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, «Hem de saber aprofitar turísticament la diversitat i singularitat de les col·leccions museístiques amb les quals compten els nostres pobles». Es tracta de museus únics al País Valencià com el de Titelles d’Albaida o el Textil d’Ontinyent; de personatges de la comarca com la Casa Segrelles o el de Nino Bravo a Aielo de Malferit; d’activitats tradicionals com el de la Gerra de Castelló de Rugat, el de les artesanies d’Atzeneta o l’Etnològic comarcal a Benissoda; i propostes contemporànies com la col·lecció Antoni Miró d’Otos entre d’altres.

  Pobles i horaris

  La Casa Museu Segrelles d’Albaida celebrarà jornada de portes obertes dijous de 10 a 13 hores. El Palomar, la Sala des de les 10 del matí i també el divendres, dia que el Museu de la Gerra de Castelló de Rugat celebrarà jornada de portes obertes de 17 a 20 hores. La col·lecció del Molí Fariner d’Agullent es podrà visitar dijous i dissabte de 17 a 20:30 hores.

  Dissabte i diumenge, es podrà visitar l’espai escultòric el Biodivers de Carrícola. El Museu Etnològic de la Vall d’Albaida a Benissoda oferirà una visita guiada el dissabte d’11 a 14 hores i el mateix dia el Museu de les artesanies d’Atzeneta romandrà de portes obertes de 17 a 20 hores. Diumenge a partir de les 11, Otos oferirà una ruta pels seus rellotges de Sol i la col·lecció d’Antoni Miró mentre que el Museu de Nino Bravo d’Aielo de Malferit romandrà de portes obertes d’11 a 14 hores

  Bocairent concentra l’activitat el cap de setmana. Dissabte i diumenge d’11 a 14 i de 16:30 a 19 hores donarà l’oportunitat de visitar les Covetes dels Moros i la Cova de Sant Blai, mentre que de 12 a 14 estaran les covetes del Colomer i la Plaça de Bous. El Museu Antonio Ferri obrirà dissabte de 18 a 20 hores i diumenge de 12 a 14; l’arqueològic dissabte i diumenge d’11:30 a 13:30 i el Fester diumenge de 12 a 14 hores.

  El MAOVA d’Ontinyent romandrà obert de dijous a dissabte de 18 a 21 hores i diumenge oferirà l’exposició “Castells andalusins de la Marina Alta” d’11 a 14 hores. El Museu fester comptarà amb l’exposició retrospectiva “Morales, 40 anys tallant festa” dissabte i diumenge d’11:30 a 13:30 hores. I diumenge de 10:30 a 13:30 hores hi haurà visita musicalitzades a càrrec del Conservatori d’Ontinyent al Museu del textil valencià i el de Gegants i Cabets.

  El Museu Internacional de Titelles d’Albaida és un dels que oferix una programació més completa. Obrirà les seues portes dijous de 9 a 14 i de 16 a 19 hores; divendres comptarà amb un taller per a la construcció d’una zebra a les 17 hores; dissabte a les 18:30 hores oferirà la funció La zebra camil·la de Tarannà teatre a l’Odeón; i diumenge a les 11:30 oferirà una visita guiada gratuïta.

  Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -