19/07/2024 - 8:06
Més

  Rutes guiades d’història, misteri i encants naturals aquest cap de setmana a Ontinyent

  Altres notícies

  Veïns i visitants d’Ontinyent tenen al seu abast tres rutes guiades per gaudir de la ciutat i el seu terme aquest cap de setmana. La primera d’elles serà dissabte a les 10:00, i s’emmarca dins les activitats de la “Setmana Negra” dedicada al cinema i novel·la negra organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent, el Cine Club Utiye i el Club de Lectura de la ciutat. En concret, a eixa hora partirà des de la  Placeta de l’església de Sant Carles una visita per llocs que varen ser escenari de crims i altres delictes al segle XVI-XIX, amb la guia d’Alfred Bernabeu, doctor en Història Moderna, professor a l’IES l’Estació i Cronista Oficial de la ciutat.

  També dissabte, des de les 10:30 a la Plaça Major, la tècnica de la Tourist Info d’Ontinyent, Pilar Torró, serà qui acompanye als qui opten per la “ruta de les xumeneres”, inclosa en esta ocasió al programa “Entre comarques” que impulsa la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida i en el que col·labora l’Ajuntament d’Ontinyent. Es tracta d’un itinerari urbà que dóna a conèixer els vestigis fabrils de la indústria ontinyentina, motor econòmic de la ciutat i influència marcada en la seua fisonomia. Es tracta d’un recorregut de 4 km que comprèn les cinc xumeneres que es conserven al voltant del centre històric i el que fou l’antiga seu del Gremi dels Peraires. La visita acabarà en el Museu del Tèxtil Valencià al Palau de la Vila, on s’oferirà una degustació gastronòmica amb la col·laboració de Bodegas Ontinium. L’activitat es reprendrà de vesprada amb un recorregut per Agullent.

  Finalment, diumenge a les 10:30 començarà la tradicional Marxa Intercomarcal del Centre Excursionista d’Ontinyent. Amb control d’eixida a les 7:45 del matí davant el cementeri d’Ontinyent, on se servirà timó, herbero i mistela per a tots els participants, previa eixida de la marxa a les 8 :30. La dificultad es mitjana, i el recorregut de 12 kilòmetres inclou la Serreta del Torrater d’Ontinyent i la font i el mas de Carbonell, al terme veí d’Alfafara, descobrint espais com les covetes singulars d’Alfafara i paisatges com el barranc del Pantanet.

  La regidora de Turisme, Sayo Gandia, ha animat a veïns i visitants “a gaudir de les visites i descobrir detalls desconeguts d’Ontinyent”, recordant que la informació sobre totes estes activitats i les inscipcions a les mateixes es pot ampliar a la Tourist Info d’Ontinyent, ubicada al Palau de La Vila.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -