Rutes guiades d’història, misteri i encants naturals aquest cap de setmana a Ontinyent

Veïns i visitants d’Ontinyent tenen al seu abast tres rutes guiades per gaudir de la ciutat i el seu terme aquest cap de setmana. La primera d’elles serà dissabte a les 10:00, i s’emmarca dins les activitats de la “Setmana Negra” dedicada al cinema i novel·la negra organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent, el Cine Club Utiye i el Club de Lectura de la ciutat. En concret, a eixa hora partirà des de la  Placeta de l’església de Sant Carles una visita per llocs que varen ser escenari de crims i altres delictes al segle XVI-XIX, amb la guia d’Alfred Bernabeu, doctor en Història Moderna, professor a l’IES l’Estació i Cronista Oficial de la ciutat.

També dissabte, des de les 10:30 a la Plaça Major, la tècnica de la Tourist Info d’Ontinyent, Pilar Torró, serà qui acompanye als qui opten per la “ruta de les xumeneres”, inclosa en esta ocasió al programa “Entre comarques” que impulsa la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida i en el que col·labora l’Ajuntament d’Ontinyent. Es tracta d’un itinerari urbà que dóna a conèixer els vestigis fabrils de la indústria ontinyentina, motor econòmic de la ciutat i influència marcada en la seua fisonomia. Es tracta d’un recorregut de 4 km que comprèn les cinc xumeneres que es conserven al voltant del centre històric i el que fou l’antiga seu del Gremi dels Peraires. La visita acabarà en el Museu del Tèxtil Valencià al Palau de la Vila, on s’oferirà una degustació gastronòmica amb la col·laboració de Bodegas Ontinium. L’activitat es reprendrà de vesprada amb un recorregut per Agullent.

Finalment, diumenge a les 10:30 començarà la tradicional Marxa Intercomarcal del Centre Excursionista d’Ontinyent. Amb control d’eixida a les 7:45 del matí davant el cementeri d’Ontinyent, on se servirà timó, herbero i mistela per a tots els participants, previa eixida de la marxa a les 8 :30. La dificultad es mitjana, i el recorregut de 12 kilòmetres inclou la Serreta del Torrater d’Ontinyent i la font i el mas de Carbonell, al terme veí d’Alfafara, descobrint espais com les covetes singulars d’Alfafara i paisatges com el barranc del Pantanet.

La regidora de Turisme, Sayo Gandia, ha animat a veïns i visitants “a gaudir de les visites i descobrir detalls desconeguts d’Ontinyent”, recordant que la informació sobre totes estes activitats i les inscipcions a les mateixes es pot ampliar a la Tourist Info d’Ontinyent, ubicada al Palau de La Vila.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Música en casa i decoració als balcons per posar color als dies de pandèmia en Ontinyent

Les regidories de cultura, festes, joventut i infància agraeixen la bona resposta a les iniciatives …