Ontinyent sol•licita la inclusió de la reforma del Conservatori Professional de Música al “Pla Edificant”

0

L’Ajuntament d’Ontinyentsol·licitarà formalment afegir la reforma del Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, que ha ampliat recentment la seua dotació i durada. Així s’acordava per unanimitat al ple extraordinari d’aquest dimarts, a proposta del regidor d’Educació, Óscar Borrell, qui mostrava “la voluntat del Govern d’Ontinyent de donar suport a l’educació i millorar les condicions dels centres públics de la ciutat. Considerem fonamental que l’alumnat d’aquest centre dispose d’unes instal·lacions de la major qualitat possible, i volem aprofitar l’ampliació en 300 milions d’euros i 2 anys més del Pla Edificant perquè açò siga una realitat”, manifestava.

El ple de 28 de desembre de 2017 va aprovar sol·licitar a la Generalitat l’adhesió al Pla Edificant, donant suport a totes les propostes plantejades pels Consellers Escolars dels diferents centres i aprovades pel Consell Escolar Municipal, entre les que es trobava la del Conservatori de Música de realitzar els estudis oportuns en l’estructura de l’edifici on està el centre. El 15 de març de 2018 es va rebre notificació de la Conselleria d’Educació sobre esta sol·licitud, informant-se que aquesta actuació es trobava en situació “d’elaboració de documentació”.

“Des d’aleshores -explica Borrell- s’han realitzat diverses visites i reunions amb el Director Territorial i amb el Secretari Autonòmic d’Educació per tractar de valorar la idoneïtat de la ubicació actual del Conservatori, mostrant totes les parts la voluntat de mantenir-lo on es troba actualment”. Des del Conservatori Professional de Música s’ha demanat actualitzar la proposta d’actuacions del Conservatori al marc del Pla Edificant, en el sentit de que es realitze un estudi de patologies de l’edifici, però a més, si aquest fora favorable a la restauració, procedir a la rehabilitació de l’edifici principal, demolició total dels antics tallers ubicats al pati del conservatori, i la construcció d’un edifici adjunt que complete les instal·lacions necessàries.

Entre les primeres actuacions incloses al Pla Edificant a Ontinyent en període de gestió es troben les obres al col·legi Martínez Valls amb un pressupost de  2.139.954 euros; al col·legi Bonavista amb 2.679.080’3 euros; al CEIP Vicente Gironès amb 749.725,11 euros; al CEIP Lluís Vives amb 297.440,07; al CEIP La Solana amb 120.361,57 euros; al col·legi Carmelo Ripoll amb 131.446,63€; al el CEE Vall Blanca s’invertiran 188.927,57 euros i a l’IES l’Estació, 12.083.780,11 euros.