Ontinyent dedica la seua Mostra de Cinema 2015 als musicals de Broadway

0

“Cinema Musical” és el lema de la XIV Mostra de Cinema d’Ontinyent, dedicada enguany als musicals de Broadway que han estat portats a la gran pantalla. El Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, Àlex Borrell, i el President del , Joan Enric Valiente, acompanyats del dissenyador del cartell d’enguany, Gonzalo Gironés, presentaven aquest matí la programació que tindrà lloc del 28 d’octubre al 1 de novembre, que inclourà la projecció del clàssic “Cantando bajo la lluvia” en una copia de 35mm restaurada.
Àlex Borrell tenia paraules d’agraïment “per al Cine Club Utiye per la gran tasca que fan perquè a Ontinyent es puga oferir cinema de qualitat molt difícil de veure en les sales comercials, cinema d’autor, en versió original, i també en valencià, en aquest últim cas amb la col·laboració de la . Convidem a la ciutadania a no perdre’s tampoc la gala inaugural, que de segur va a ser molt divertida i té molts al·licients”, destacava.

Des del Cine Club Utiye, Joan Enric Valiente explicava que a aquest acte inaugural, dimecres 28 d’octubre a les 20 hores al , es comptarà amb la música de la banda Limbotheque, actuant com a presentadora la seua cantant Carola Mendoza. L’entrada serà gratuïta i hi haurà coreografies de musicals realitzades pels Ballets Òpera i Masters, i música de benvinguda a càrrec d’Ad Libitum.

Quant a les projeccions en sí, Valiente destacava que “com que la producció de cinema musical ha estat molt important s’hem centrat en muntatges famosos de Broadway que van passar a la gran pantalla, totes en versió original amb subtítols en castellà: “Hair” de Milos Forman (1979), “Empieza el espectáculo” de Bob Foie (1979), “Sombrero de Copa”de Mark Sandrich (1935), “Cabaret”de Bob Foie (1972) i “Cantando Bajo la Lluvia” de Stanley Donen i Gene Kelly (1952). Aquesta última es projectarà en una copia de 35 mm restaurada, que suposa per al President de l’Utiye “una oportunitat única de gaudir d’aquest clàssic de manera immillorable a la gran pantalla”. “Cantando bajo la lluvia” serà a més l’única que es projectarà en tres passes, mentre que la resta en tindran dos, un entre setmana i altre en , sempre amb un preu econòmic de 3 euros per projecció. Per a dissabte 31 d’octubre a les 20:00 està també previst donar cabuda al si de la Mostra al lliurament de premis i projecció del festival de curts “Utiye en curt”.
Per difondre la Mostra es compta amb un cartell obra de l’autor ontinyentí Gonzalo Gironés, qui explicava que al seu treball “es reuneix els dos conceptes principals, el director de cinema i el director musical, fent l’enquadre amb una mà i alçant la batuta en l’altra, amb clares referències al treball del dissenyador gràfic nord-americà Saul Bass”, exposava.

Joan Enric Valiente agraïa la implicació de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, així com de la Fundació Campus Ontinyent, i la Universitat de València i les diverses empreses i entitats col·laboradores, i tant ell com l’edil de Cultura convidaven a la ciutadania a acudir a la mostra. Àlex Borrell manifestava que “acudir a veure musicals clàssics com aquestos equival a eixir del cinema amb un somriure, que en els temps que corren no és poc, una sensació que animem a totes i a tots a gaudir acudint a esta fantàstica mostra”, concloïa el regidor.

Relacionats

Publicitat