L’Associació Veïnal de Poble Nou convoca per tercer any consecutiu el Concurs de façanes, balcons i racons POSA’M BONICA. El toc d’eixida va tindre lloc el passat 15 d’abril.

Aquesta proposta  convida el veïnat del barri a decorar la part exterior de les seues cases (fronteres, finestres, balcons, portes…) amb diversos elements. Les plantes i les flors són una bona aposta, però no està renyida amb l’ornamentació amb escultures o altres elements decoratius.

Els objectius d’aquest concurs són múltiples. En primer lloc,  la intenció és posar en valor els beneficis estètico-ambientals de la recuperació de les façanes i balconades com a elements vius del barri. Així mateix, la convocatòria aposta per la crida a la participació ciutadana per tal de posar el focus d’atenció política i social sobre un barri que pateix la deixadesa de les administracions.

Enguany es presenta una novetat especial del concurs, de manera que hi haurà dues seccions.   D’una banda, aquella pensada per als habitatges de particulars, per a la qual no cal inscripció, ja que totes les cases del barri entren directament al concurs. I d’altra banda, la novetat d’implicar els comerços; en aquesta secció caldrà realitzar una inscripció prèvia enviant un correu a avpoblenou.ontinyent@gmail.com . El comerç guanyador rebrà banderí brodat elaborat pel Món del Pi i un sopar per a dues persones al Restaurant el Tendur.

Del 13 al 24 de maig, hi haurà bústies de votació en diverses tendes del barri on totes aquelles persones que vulguen podran votar aquella façana, balcó o racó que li resulte més interessant. I entre totes aquelles persones que col·laboren en la votació, se sortejarà un premi molt especial, un detall artístic de la Fundació Salvador Mollà.

A més de la votació popular, hi haurà un jurat que també emetrà les seues votacions. Aquest està format per diverses persones en representació de diversos àmbits. Hi haurà representació de l’Ajuntament d’Ontinyent, del món professional de la floristeria i de l’art i dels comerços del barri.

L’entrega de premis tindrà lloc el dia 31 de maig a les 20h a la Plaça Sant Domingo, celebració a la qual està convidada la ciutadania en general. Després del lliurament hi haurà un sopar de cabasset a la mateixa plaça, on es podrà gaudir de la fresca i la conversa.

Els premis que s’atorguen són fruit de la col·laboració de diversos establiments del barri amb l’entitat veïnal.

El primer premi serà un dinar per a 2 persones al Restaurant El Tinell de Calabuig, un lot d’embotits de Carnisseria Medina, un lot de pastisseria i pa de Panaderia el Trinquet, una planta floral de Jacinta floristes i la imatge del racó guanyador per il·lustrar el cartell de la propera edició. A més, el grup de ceràmica del CFPA Sant Carles farà un rajol decoratiu ceràmic on hi conste el premi.

D’altra banda hi haurà 4 accèsits, entre els quals  es repartiran un sopar per a dos persones al Bar Chuymar, Tapateix bar, Cafeteria Mayans i Harmony café, així com plantes florals de Jacinta floristes.

Així mateix, hi haurà una menció especial per al millor carrer.

Des de l’Associació Veïnal de Poble Nou “volem animar el veïnat a participar i a sumar-se a aquesta iniciativa que busca teixir propostes en positiu” declaren.