Obrim les Portes de la Vall a Benissoda i Aielo de Malferit

0

El passat dissabte 28 d’abril, a les 10:30h, es van concentrar a l’ajuntament d’Aielo de Malferit unes 75 persones per tal de realitzar la ruta de Nino Bravo i el seu poble. El recorregut va consistir en la visita al Palau dels Marquesos, la licoreria, el nucli antic, la baixada al mirador del Clariano i la visita al Museu de Nino Bravo on es va projectar el documental de Nino Bravo, la Història d’un Mite.

El passat diumenge 29 d’abril, l’ajuntament de Benissoda va acollir a unes 150 persones per tal de realitzar la ruta pels camins de l’aigua. Durant l’itinerari es  va visitar l’església Nativitat de Nostra Senyora, la plaça de Sant Antoni, el Parc de les Moreres amb el rellotge de sol, el safareig de Dalt: homenatge a la Dona, el paratge de la Font de l’Olivera i les Coves d’Arena. A més a més, també es va visitar el museu etnològic on es va projectar un audiovisual de la comarca i finalment, es va visitar el paratge de la font del Riu Pelut i el safareig de Baix on es va realitzar un refrigeri per a tots els participants.

Dissabte 5 de maig: Alfarrasí

Es realitzarà la ruta “L’Angelet de la corda d’Alfarrasí”. L’itinerari previst per aquesta ocasió és: l’ajuntament, la biblioteca pública, la plaça de la Creu, la plaça Major, l’Ermita del Crist de l’Agonia i l’església de Sant Jeroni. Dins de l’església es realitzaran diverses activitats sobre l’angelet de la corda, així com, una projecció d’imatges, la commemoració del seu centenari i alguns testimonis ens explicaran la seua vivència personal tot envoltat amb un ambient fester.

Diumenge 6 de maig: L’Olleria

Es realitzarà la ruta del vidre on visitarem el casc antic i l’església de Santa Maria Magdalena, el palau de Zacarés, el museu del vidre, la casa Santonja – Palau dels Marau del S.XVII-XVIII, declarada B.I.C , que conserva valuoses peses de ceràmiques i un gran saló noble decorat amb pintures influenciades per la Il·lustració i la Maçoneria liberal de principi del s.XIX, a més hi haurá una exposició de trajes festers creat per l´Associació de Festers de L´Olleria. El recorregut continuarà amb la visita al monestir de les Agustines i al convent dels Caputxins. La ruta finalitzarà amb un refrigeri per als participants.