24/04/2024 - 5:34
Més

  Sempere i Benissuera acullen la primera trobada musical contra el despoblament

  Altres notícies

  El Consell i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenicana (FSMCV) organitzen, aquest dissabte, 3 de desembre, la primera ‘Trobada d’Escoles de Música front al despoblament’, amb la participació de 400 joves, en les poblacions de Sempere i Benissuera.

  L’activitat s’emmarca dins de la Ruta 99, la ruta cultural i turística desenvolupada per la Generalitat per a promocionar als pobles de menys de 100 habitants de la Comunitat.

  La directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Segarra, ha assenyalat que, “dins de la nostra labor divulgativa de la Ruta 99 i amb l’ànim de continuar dinamitzant el turisme i promovent la cultura als pobles més xicotets de la Comunitat, iniciem un nou projecte al voltant de la música i d’una de les manifestacions més arrelades en el nostre territori com són les societats musicals”.

  El projecte posa en valor a les societats musicals de la Comunitat Valenciana com un moviment artístic, educatiu i associatiu únic per la seua dimensió i implantació en la Comunitat. Segons Segarra “les bandes cobren especial importància en contextos de despoblació ja que en múltiples ocasions, exerceixen d’únic agent cultural del territori”.

  En aquest sentit, les ‘Trobades d’Escoles de Música front al despoblament’ que es preveuen celebrar a les comarques amb municipis de l’Agenda AVANT, pretenen donar a conéixer tot el potencial de l’interior de la Comunitat a través de les seues societats musicals.

  En aquesta primera trobada alumnat de 18 escoles de música de tota la comarca de la Vall d’Albaida es reunirà en el municipi més xicotet de la província de València, en Sempere i també a Benissuera, on s’organitzaran diverses activitats culturals finalitzant amb un concert en comú en la plaça de l’Ajuntament de Sempere.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -