La música del compositor valencià Saül Gómez Soler es podrà escoltar aquest cap de setmana a Japó. La seua obra Leonardo Dreams serà interpretada per primera vegada en el país nipó diumenge que ve 4 de març a càrrec de la Izumo Symphonic Band Enishi dirigida per Koichi Inata. Serà en el vuitè concert de primavera d’aquesta agrupació que tindrà lloc en el Taisha Cultural plau, un santuari de Izumo, una ciutat de la prefectura de Shimane.
Al costat de l’obra del valencià, el seu titular Koichi Inata ha programat el poema Formosa de Toshio Mashima i Little Mermaid Medley d’Alan Menken.
El director japonés va contactar fa uns mesos amb Saül interessat per la seua música per a banda. Molt ràpid va decidir que volia interpretar alguna de les seues obres, especialment que fóra una estrena a Japó pel que es va decidir per Leonardo Dreams. Es tracta d’un encàrrec de la banda Simfònica de la Societat Instructiva Musical Santa Cecilia de Cullera i inspirada en els dissenys del geni italià que van des d’una bicicleta o instruments científics fins a màquines voladores. L’obra es divideix en diferents seccions relacionades amb el seu protagonista. Són: Introduction/ Florència/ Leonardo’s notebooks/ The Vitruvian man/ Flying machines/ The virgin of the rocks/ War machines/ Leonardo’s Bicycle /The death/ of Leonardo/ The genius.
L’obra està dedicada a la banda Simfònica Santa Cecilia de Cullera i al seu director Carlos Garcés i va ser estrenada el 23 d’abril de 2017.
Saül Gómez es troba molt content de la trajectòria que Leonardo Dreams està tenint des que la va compondre. A més de la seua interpretació per part de la Santa Cecilia de Cullera o la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), a l’estrena a Japó el diumenge cal afegir que l’obra s’interpretarà pròximament a Suïssa, Portugal, Holanda i Estats Units. A més, la setmana passada va ser gravada per la Banda de Música dóna Força Aèria Portuguesa, una agrupació de prestigi internacional.
Per a Saül “és molt satisfactori veure com el teu treball té aquesta gran resposta per part de formacions musicals i directors de tot el món. El fet que la meua música s’interprete en llocs tan llunyans com Japó em fa molta il·lusió i crec que pot obrir-me les portes a un públic per a mi desconegut però al que puc arribar amb la meua música. A més de ser un estímul per a seguir treballant en aquesta línia i intentar millorar dia a dia”.
cal recordar també que el passat mes de gener Saül va estrenar a Canadà la seua última obra, Aphocryphos. Un encàrrec del prestigiós clarinetista valencià José Franch-Ballester la primera interpretació del qual va tenir lloc en la University of British Columbia de Vancouver, considerada una de les 40 millors universitats del món, i on el clarinetista treballa com a professor.
En aquesta línia, d’aquí a uns mesos s’estrenarà a Texas Spices, un concert per a trompeta i banda i també estrenarà, aquesta vegada en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València, l’obra per a banda simfònica Qastal.
Paral·lelament, durant 2018 el director i compositor d’Ontinyent assumirà la direcció artística de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV, la qual cosa significa la celebració de nombrosos concerts al llarg de tota la geografia valenciana l’any en què l’entitat federal que agrupa a 549 societats musicals commemora el 50 aniversari de la seua fundació.