11/12/2023 - 16:39
Més

  Un concert Fester Extraordinari clausurarà la festa del 50é aniversari dels Moros i Cristians d’Albaida

  Altres notícies

  El concert fester, que reunirà a les dues bandes municipals, constituirà un acte homenatge als presidents de la Junta Central d’aquests 50 anys

  Albaida prepara per a aquest dissabte 7 d’abril un concert fester que servirà d’escenari de cloenda del 50é aniversari de la festa mora i cristiana de la localitat. Aquest acte, organitzat per la Junta Central de Moros i Cristians (JUCEF) junt amb l’Ajuntament d’Albaida i que tindrà lloc a les 18.00 hores al Cinema Odeó, rendirà un especial homenatge a tots els presidents que han encapçalat la JUCEF durant aquests 50 anys de trajectòria festera.

  El concert, que extraordinàriament aconsegueix reunir a les dues bandes de música de la localitat, l’Agrupació Musical d’Albaida “L’Aranya” i el Cercle Musical Primitiva d’Albaida “El Gamell”, constarà de dues parts en què els protagonistes seran els compositors albaidins. Com afirma el compositor Juan Carlos Sempere Bomboí, assessor musical de la JUCEF, “és molt important cuidar la nostra música. A Albaida, no sols tenim una de les millors entrades de Moros i Cristians de la província, sinó que els albaidins i albaidines també podem presumir de la música festera que els acompanya. Amb aquest concert el que intentem és que la música festera, així com els nostres compositors, siguen reconeguts com cal i posats en valor.”

  La programació del concert del proper dissabte comptarà, com ja hem avançat, amb peces musicals de 13 compositors albaidins. En ell podreu sentir pasdobles festers i marxes mores i cristianes de compositors de renom com són César Roig, Juan José Silvestre, Ramón García, Juan Carlos Sempere, Fernando Tormo, Mario Roig, M. Boscà, Luís Carbó, Pepe Toni Vila, Javier Forner, Vicent “Coleto”, Juan Tormo Ribas i Eduardo Soler Ibarra. L’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert i Quilis, afirma que “des de l’Ajuntament d’Albaida s’ha recolzat en tot moment la iniciativa de la Junta Central, ja que la música festera i, sobretot, els compositors del nostre poble, són una senya més d’identitat que cal preservar”.

  Aquest acte de gran acollida servirà també d’escenari per a una de les peces musicals més estimades per a Bomboí, “Targui”, marxa mora que amb motiu del seu 10é aniversari s’ha decidit versionar-la, aquesta vegada sense la col·laboració del cor musical, reestrenant-la així en un Cinema Odeó en el que la música festera albaidina és la protagonista.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -