El Museu de Titelles i la Biblioteca d’Albaida s’uneixen per celebrar el Dia del llibre

0

El Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA) i la biblioteca de la ciutat s’uneixen per celebrar el Dia Internacional del Llibre amb una activitat que tindrà a Pinotxo, el titella més famós, com a protagonista amb l’activitat “història d’un tros de fusta”.

L’activitat dissenyada especialment per a esta celebració està dirigida i pensada especialment per als més menuts de la casa. Combinarà la lectura del primer capítol de la novel·la de Carlo Collodi, coneguda per totes i per tots gràcies a la pel·lícula de Disney, amb la creació de titelles de fusta. Els xiquets i xiquetes que participen redescobriran este conte tan famós i, a més a més, aprendran un art tradicional a través de les eines que fa servir un fuster per construir un titella d’este material. Entre els objectius del MITA es troba donar a conèixer d’una manera visual i interactiva l’elaboració tradicional d’estes obres artístiques.

L’activitat combinarà una visita pel Museu Internacional de Titelles d’Albaida que permetrà conèixer el Pinotxo del MITA acompanyat sempre dels seus amics Arlequino i Colombina. L’organitzadora d’esta activitat, Júlia Rodríguez, ha treballat durant setmanes junt al responsable de la biblioteca de la ciutat, Josep Moll, per oferir una activitat diferent “que demostra com aprendre coses noves i llegir pot ser molt divertit”. El MITA, a més a més, ha preparat un taller de titelles perquè aquells i aquelles que ho desitgen puguen construir un Pinotxo de fils. El divendres 21 d’abril a les 17:00h tindrà lloc esta activitat a la qual es necessari inscriure’s i que té un cost de 2€, una quantitat simbòlica i que servirà perquè se puga comprar el material necessari per a cada xiquet i xiqueta.

Amb esta activitat, s’exemplifica molt bé com tots els departaments de l’ajuntament d’Albaida treballen conjuntament per oferir una millor oferta d’activitats a tots els albaidins i albaidines, així com als visitants.

Font: Ajuntament d’Albaida

Publicitat