L’ex-junta de Festers afirma que “Michel Aliaga va forçar la seua dimissió abans del Mig Any”

Després de què l’expresident Michel Aliaga presentara aquesta setmana la seua dimissió, la seua ex-junta, que va dimitir pocs dies abans de l’inici del mig any fester d’Ontinyent, han emes un comunicat per explicar el motiu de la seua dimissió  i  on afirmen que “Michel Aliaga va forçar un cessament massiu dels membres de la junta que van sol·licitar transparència i explicacions sobre certes gestions realitzades per ell mateix”

A continuació vos reproduïm el comunicat integre:

Una vegada conclòs el Mig Any Fester, els membres de Junta que van comunicar la carta de dimisió en data de 10 de febrer, volem manifestar públicament el següent.

En les reunions mantingudes amb el president els dies 5 i 9 de febrer vam expressar la nostra discrepància en la forma en què el president estava gestionant els interessos de la Societat de Festers. Al no obtenir cap aclariment justificat i raonable a les gestions i les suposades irregularitats detectades, decidim redactar la carta de dimissió per a sotmetre-la a la fe pública notarial, per a salvaguardar les nostres persones de tota responsabilitat que poguera derivar-se de les actuacions del president, de manera que haguérem continuat al capdavant de les nostres tasques al llarg de les celebracions del Mig Any i la carta de dimissió s’haguera fet efectiva en la sessió de Junta de Govern prevista per al 13 de març.

Obrem d’aquesta manera perquè no volíem ser partícips de la seua gestió. Per açò, neguem rotundament que haguérem decidit dimitir en plens actes del Mig Any, perquè teníem clar la nostra responsabilitat festera i no desitjàvem causar perjudicis als càrrecs del 2015.

El president va ser coneixedor el dimecres 11 de febrer de la nostra intenció de dimitir ja transcorregut el Mig Any, i per açò va decidir en el migdia d’aqueix dia, unilateralment i de forma fulminant, cessar al Director del Museu Fester i convocar a la resta dels membres de la Junta a una reunió en la vesprada. En aquesta reunió, igual que  anteriorment, es va demanar transparència al president, però no vam rebre cap disposició positiva, al contrari, el
president va forçar al fet que abandonaren l’equip de govern els membres de la junta que no estigueren d’acord amb els seus plantejaments.

És indubtable que no anàvem a ser còmplices de les gestions opaques i suposadament irregularitats que per atzar s’havien detectat, per la qual cosa es va presentar la carta que portàvem damunt per a protocolitzar davant notari. No obstant açò a la carta,es va acordar amb el president que exerciríem les nostres funcions fins a passat el Mig Any Fester, però aquest acord finalment no es va poder mantenir en rebre l’endemà una trucada personal del president en la qual declarava revocat l’acord.

A conseqüència d’aquests fets, en tot moment l’equip cessat pel president ens vam posar a disposició dels representants de les 24 comparses per a oferir la informació pertinent i per a explicar les causes del nostre procedir, i així es va fer en reunió mantinguda amb els representants el dia 18 de febrer.

Per tant, la realitat és que el president Michel Aliaga va forçar un cessament massiu dels membres de la junta que van sol·licitar transparència i explicacions sobre certes gestions realitzades per ell mateix. I, per descomptat, en cap moment vam voler fer efectiva i pública la nostra voluntat de dimitir fins que acabaren les celebracions del Mig Any Fester, i la dimissió per descomptat volíem realitzar-la i justificarla davant l’organisme competent: la Junta de
Govern de la Societat de Festers.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Agullent acorda posposar les Festes de Moros i Cristians al 2021

Les Festes de Moros i Cristians d’Agullent, que s’haurien d’haver celebrat fa unes setmanes, en …