20/06/2024 - 23:51
Més

  Més de la meitat dels participants de les rutes senderistes són de fora de la comarca

  Altres notícies

  La Font de l’Estaca de Castelló de Rugat i la serra de l’Ombria d’Aielo de Malferit van posar punt i final a la desena edició de les rutes senderistes de la Vall d’Albaida. Un clàssic de la tardor que atrau per igual els veïns de la comarca i els de fora. Així, un 17% han arribat de la Ribera Alta, un 14% ho han fet des de la Safor, un 9% de l’Horta i València, un 6% de la Costera, un 5% de la Ribera Baixa i un 2% de les comarques d’Alacant. En total, 1152 inscrits un 48% dels quals de la Vall d’Albaida i amb una mitjana de 41 participants per cada ruta proposada o, el que és el mateix, 82 cada cap de setmana.

  Amb 84, 82, 81 i 80 participants, les rutes més concorregudes d’enguany han estat les proposades, respectivament, per Alfarrasí, Benigànim, Quatretonda i Aielo de Malferit o el que és el mateix: la ruta pels poblets del Riu; la Cresta de la Solana; els emboscats i l’últim herbolari i la senda de l’Ombria. Fontanars amb 75 participants, Bellús amb 65 o la Pobla del Duc amb 60 ocupen els següents llocs. A la vista de les preferències, el retrat robot de la ruta perfecta seria de 9’5 quilòmetres, 4 hores de duració i dificultat mitjana.

  Les rutes han estat organitzades pel departament de Turisme de la Mancomunitat en col·laboració amb els ajuntaments i els centres excursionistes de la comarca i ha comptat amb el patrocini del Pla de competitivitat de la Vall d’Albaida del qual formen part l’Agència Valenciana de Turisme, la Diputació i la pròpia Mancomunitat.

  Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -