29/02/2024 - 0:33
Més

  Marcos Morau porta a Ontinyent la representació de “Los pájaros muertos”

  Altres notícies

  L’ontinyentí Marcos Morau, Premi Nacional de Dansa 2013 pel Ministeri de Cultura, portarà a Ontinyent la representació de l’obra “Los Pájaros Muertos” de la companyia La Veronal, i l’obrirà a la participació de ballarins amateurs seleccionats en una audició. Es tracta d’una iniciativa amb la que col•laboren l’Ajuntament d’Ontinyent i les escoles de dansa locals, que era presentada hui en roda de premsa per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el regidor de Cultura, Àlex Borrell, i el propi artista.

  Jorge Rodríguez qualificava la cita de “doble oportunitat d’or” tant per als espectadors com per als ballarins de gaudir i involucrar-se en un espectacle que ha passat per destacats teatres de tot el món. L’alcalde agraïa a Marcos Morau “que sempre haja exercit d’ontinyentí orgullós de ser-ho, en 2013 la ciutat li va retre homenatge i ell ara ens dóna l’oportunitat de gaudir d’una obra que ha girat pels millors teatres del món, vinculant-la a un programa de formació que suposa una ocasió única per als ballarins i ballarines locals”, assenyalava.

  Morau explicava que “Los Pájaros Muertos” va nàixer a partir d’un encàrrec del Museu Picasso de Barcelona, i que gira al voltant de la vida i obra de Picasso contextualitzada a la seua època, “mostrant la mescla entre tradició i avantguarda, la reflexió i la llibertat, essències i cotradiccions que marquen la vida d’un artista únic com Picasso”. Després de la seua estrena a la ciutat comtal ha passat pels principals teatres de ciutats com Curitiba (Brasil), Paris, Venècia o València, i ara La Veronal l’obri a ballarins convidats.

  La representació, que serà doble i tindrà lloc els dies 30 de setembre i 1 d’octubre al Teatre Echegaray, comptarà amb 9 ballarins de La Veronal i la música de l’Orquestra Simfònica Ad Libitum, i a més a més s’obri a la participació de fins a 15 ballarins amateurs. Estos ballarins seran seleccionats en una audició que tindrà lloc el 21 de maig en la Sala Gomis, i que posteriorment participaran en una acció formativa i assaigs amb el propi Morau i la seua companyia, de manera prèvia a la representació.

  El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que per participar en esta audició, els interessats i interessades poden enviar el seu currículum en un email a regidoria.cultura@ontinyent.es . Borrell animava als ballarins i ballarines “a aprofitar la ocasió única que suposa participar de la representació d’una de les obres de La Veronal i gaudir de les classes magistrals de tot un Premi Nacional de Dansa com Marcos Morau. És un projecte únic i estem segurs que va a ser apassionant tant per als seleccionats com per a tot el públic assistent”, concloïa.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -