19/07/2024 - 8:15
Més

  El MAOVA inaugura l’exposició “els Peregrins de Les Useres”

  Altres notícies

  El Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida (MAOVA) ha inaugurat una exposició sobre els “Peregrins de les Useres”, en un acte on estaven presents el regidor de Cultura, Àlex Borrell, i del fotògraf i autor, Francesc Grau i Gómez.

  En la mostra, Francesc Grau, presenta una selecció de 40 fotografies que arrepleguen diferents moments d’aquesta antiga i coneguda peregrinació que es repeteix entre el poble de Les Useres i el santuari de Sant Joan del Penyagolosa des de el segle XIV fins l’actualitat.

  En esta peregrinació de caràcter penitencial, l’últim divendres de abril, 13 representants del poble viatgen fins el Santuari de Sant Joan de Penyagolosa situat en la localitat de Vistabella del Maestrat (Castelló). Després de fer nit, retornen al dia següent a Les Useres, recorrent 35 km al dia.

  Les fotografies, en blanc i negre, ens mostren diferents aspectes d’aquesta tradició. El regidor, Àlex Borrell, explicava que “les imatges foren preses per l’autor a mitjans dels anys 70, quan encara la peregrinació no era tan coneguda com hui en dia. Açò atorga a la col·lecció un ambient especial i redobla el seu valor documental”. L’exposició es podrà visitar fins al 30 de setembre a la Sala d’exposicions canviants del museu.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -