L’UTIYE adquireix un projector digital amb l’ajuda de Diputació de València

0

El Cine Club Utiye d’Ontinyent, amb quasi 50 anys d’història, podrà seguir difonent el setè art en adquirir un nou projector de cinema digital amb una subvenció de 30.000 euros de la Diputació de València. L’ajuda per a la compra del nou projector, assolida a instàncies de l’Ajuntament, permet resoldre els problemes que estava tenint l’entitat cultural per dur a terme la seua activitat, derivats del procés de digitalització del cinema a les sales.

El President de l’Utiye, Joan Enric Valiente, explicava que el fet que les distribuïdores hagen deixat de treballar en rotllos de pel•lícula “ens havia dut a l’Utiye a una situació insostenible, perquè per una banda no podíem reproduir més que en DVD o BluRay, el que provocava un retard notable fins que les pel•lícules eixien en eixe format; i per altra estàvem utilitzant un canó de projecció amb una qualitat molt baixa per als estandars de hui en dia, el que ens ocasionava una pèrdua massiva de socis i espectadors i posava en perill la pròpia continuïtat del Cine Club”, assenyalava.

La petició d’atendre esta problemàtica va ser traslladada pel regidor de Cultura, Àlex Borrell, a l’alcalde de la ciutat i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, qui es va comprometre a buscar alguna solució a la problemàtica a la que s’enfrontava esta entitat cultural.

El nou aparell és un projector digital Nec-NC900C-A amb servidor IMS integrat, equipat amb 2 làmpares de mercuri de 350W i projector de 3 xips, un equip d’última tecnologia amb el mateix sistema professional que qualsevol sala actual de cinema, i que serà utilitzat per l’Utiye en les sales de El Teler, on venia utilitzant-se fins ara els equips antics. Valiente agraïa “la gran sensibilitat i voluntat de col•laboració de la Diputació de València, que ha atès una necessitat vital per a una associació com la nostra, que té com a fi principal projectar pel•lícules i difondre el cinema, cosa que sense els equips adequats no podíem seguir fent en condicions”, manifestava.

L’adquisició del nou projector també ha comptat amb una aportació del propi Cine Club, que va assumir el cost del lloguer de l’equip amb opció a compra des del passat mes de febrer, “sabedors com érem de que anàvem a comptar amb el recolzament necessari per a adquirir-lo i seguir funcionant”.

Àlex Borrell destacava que “comptar amb l’activitat del Cine Club Utiye converteix Ontinyent en punt d’atracció cultural per als aficionats al cinema i no sols mantenir una continuïtat en les projeccions, sinó també organitzar i participar d’esdeveniments com ara la Mostra de Cinema, la Setmana de Cinema Negre, el Festival de Cinema i Medi Ambient o el Concurs de Micro Curts o. Ara, gràcies a comptar amb aquest projector, també hem pogut ser durant la primera quinzena d’octubre l’única ciutat fóra de València que ha acollit projeccions de la Mostra Viva del Mediterrani. L’Ajuntament subvenciona cada any al Cine Club, però el cost de l’adquisició del nou projector era elevat i hem d’agrair molt el recolzament i sensibilitat de la Diputació amb la cultura”, manifestava.

Des de la seua primera projecció el 20 d’octubre de 1968 (“El criminal” de Joseph Losey) ha acostat al públic centenars de pel•lícules en versió original que difícilment hagueren estat accessibles en les sales comercials, una activitat que podrà mantenir en el futur en haver superat ja els problemes derivats de l’adaptació del cinema a les noves tecnologies.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Publicitat