L’èxit de l’exposició “Cal•ligrafies de la Malaltia” fa que es prorrogue fins al dia de Reis

0
  • Més de 1000 persones han passat ja per esta particular revisió de l’escriptura dels facultatius de l’últim segle

  • Jorge Rodríguez destaca la interactivitat aconseguida amb els tallers didàctics coordinats per l’Ajuntament d’Ontinyent

La gran acollida dispensada a Ontinyent a l’exposició “Cal•ligrafies de la malaltia. Lletra de Metge” ha motivat que aquesta es prorrogue fins al proper 6 de gener de 2013. La mostra, organitzada a la ciutat per la Universitat de València i la Fundació Campus Ontinyent, fa una particular revisió de l’escriptura manual dels facultatius de l’últim segle, i compta amb un espai propi dedicat a l’ontinyentina familia de metges Galiana, que ha participat activament en la mostra. En només 3 setmanes ja han estat al voltant de 1.000 les visites que ha rebut l’exposició, que al seu primer mes i mig al Palau de Cerveró de València va en va rebre 800.

El President de la Fundació Campus Ontinyent i Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, mostrava la seua satisfacció per l’acollida que està tenint la mostra entre els estudiants de totes les edats a la ciutat, aconseguida gràcies a uns tallers didàctics coordinats des del Departament d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent “que han permès fer-la interactiva i fomentar que hagen estat ja al voltant de 400 els i les alumnes que han pogut gaudir d’una interessantísima mostra que només es podia veure a València, i que gràcies a la Fundació Campus Ontinyent es pot veure a la nostra ciutat”, explicava.

Segons va explicar en la inauguració Ricard Huerta, comissari de l’exposició,Cal•ligrafies de la malaltia analitza diversos aspectes de la medicina, la cal•ligrafia, les arts visuals, els diagnòstics, les receptes, les anotacions, la llegibilitat, així com, la relació entre facultatius i farmacèutics. Al mateix temps, redescobreix la riquesa de l’escriptura manual en un moment en el qual ha sigut desplaçada per les tecnologies de la comunicació. Conté escrits des del segle XVII a l’actualitat, entre els quals destaquen els fons de la Biblioteca de l’IHMC López Piñero i de l’Arxiu Històric de la Universitat (l’expedient acadèmic de Pío Baroja, el receptari de Pedro Pinazo de 1796 i una de les primeres radiografies que es van realitzar a València, a principis del segle XX). La mostra mantindrà el seu horari de visites, de dimarts a diumenge, de 18 a 21 hores, i dissabtes i diumenges, de 12 a 14 hores al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, al Carrer Major.