24/04/2024 - 5:06
Més

  L’Església de Santa Maria torna a acollir la representació del medieval “Cant de la Sibil·la”

  Altres notícies

  L’Església de Santa María d’Ontinyent acollirà el proper dimarts la representació del Cant de la Sibil·la, el tradicional cant religiós medieval que versa entorn del judici final, i que des de la seua recuperació en l’any 2000 té lloc cada 22 de desembre a la ciutat. El motiu de l’elecció d’esta data radica en la celebració de l’advent, (temps litúrgic que precedeix el Nadal) tema que també pren el seu especial protagonisme al cant. A l’igual que l’any passat, l’aforament a l’acte estarà limitat a les 600 persones que poden estar assegudes, davant els problemes per a la representació i els riscos per a la seguretat derivats de la massificació de l’acte, que en anys anteriors superava els mil assistents.

  Ahir es presentava a la Casa de Cultura l’edició d’enguany d’aquest esdeveniment organitzat pel grup de música antiga Menestrils, el Grup de Danses i la Colla de Campaners, amb el suport de la parròquia de Santa Maria i el patrocini de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent. Tal com explicava el director de l’acte, Francesc Tortosa, del grup “Menestrils”, la representació, que tindrà lloc a partir de les 20:30 hores del proper dimarts, s’acompanyarà una volta més de la interpretació dins de l’església de la “Dansa de la Mort” a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent.

  Totes dues representacions, juntament amb les interpretacions de “les Campanes de la Sibil·la” i la “Marxa Processional”, conformen un espectacle medieval que amb la col·laboració del Nou Orfeó, l’Agrupació Coral Llorens Barber d’Aielo de Malferit, l’Agrupació Musical d’Ontinyent i el grup “El Regall”, sent en total prop de 80 les persones que participaran a l’espectacle. Les veus solistes seran les de Laura Valls per la Dansa de la Mort, i Consol Rico junt a Cecília Blanquer pel Cant de la Sibil·la, amb Cristina Mollà com a organista. Ahir també es presentava el cartell anunciador de l’acte, a càrrec de l’ontinyentí Patricio Ferrero.

  El regidor de Cultura, Álex Borrell, ha volgut destacar el fet que el cant siga posat en escena “per desenes de persones de nombroses associacions i entitats que s’impliquen en un acte únic amb profunds arrelaments a la nostra història i tradició, persones a les que agraïm sincerament el seu treball”, manifestava. Borrell animava a la ciutadana “a gaudir d’una representació d’una grandísima qualitat interpretativa”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -