22/02/2024 - 2:12
Més

  L’Església de Santa Maria torna a acollir el Cant de la Sibil·la d’Ontinyent

  Altres notícies

  L’Església de Santa Maria d’Ontinyent acollirà aquesta vesprada la representació del Cant de la Sibil·la, el tradicional cant religiós medieval que versa entorn del judici final, i que des de la seua recuperació en l’any 2000 té lloc cada 22 de desembre a la ciutat. El motiu de l’elecció d’esta data radica en la celebració de l’advent, (temps litúrgic que precedeix el Nadal) tema que també pren el seu especial protagonisme al cant. A l’igual que als dos últims anys, l’aforament a l’acte estarà limitat a les 600 persones que poden estar assegudes, davant els problemes per a la representació i els riscos per a la seguretat derivats de la massificació de l’acte, que en anys anteriors superava els mil assistents.

  La Casa de Cultura acollia la presentació de l’edició d’enguany d’aquest esdeveniment organitzat pel grup de música antiga Menestrils, el Grup de Danses i la Colla de Campaners, amb el suport de la parròquia de Santa Maria i el patrocini de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent. Tal com explicava el director de l’acte, Francesc Tortosa, del grup “Menestrils”, la representació, que tindrà lloc a partir de les 20:30 hores, s’acompanyarà una volta més de la interpretació dins de l’església de la “Dansa de la Mort” a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent.

  Totes dues representacions, juntament amb les interpretacions de “les Campanes de la Sibil·la” i la “Marxa Processional”, conformen un espectacle medieval  que amb la col·laboració del Nou Orfeó, l’Agrupació Coral Llorens Barber d’Aielo de Malferit, l’Agrupació Musical d’Ontinyent i el grup “El Regall”, sent en total prop de 80 les persones que participaran a l’espectacle. Les veus solistes seran les de Laura Valls per la Dansa de la Mort, i Consol Rico junt a Cecília Blanquer pel Cant de la Sibil·la, amb Cristina Mollà com a organista. Esta setmana també es presentava el cartell anunciador de l’acte.

  El regidor de Cultura, Álex Borrell, ha volgut destacar el fet que “aquest esdeveniment implique i faça participar a tantes associacions, el que permet gaudir del cant tenint cura tan la qualitat interpretativa com la musical i escenogràfica. Agraïm el seu treball a tots aquells i aquelles que permeten fer realitat un acte únic amb profunds arrelaments a la nostra història i tradició”, manifestava. Borrell animava a la ciutadania “a assistir dijous a l’Església de Santa Maria i gaudir d’aquesta cita única al nostre calendari cultural”, concloïa.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  “Ontinyent Participa” rep 20 propostes en les primeres hores de la seua nova edició

  La fase propositiva que començava aquest dilluns es perllongarà fins al 4 de març
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -