Les associacions culturals d’Ontinyent pagaran fins un 70% menys per l’ús del Echegaray i la Sala Gomis

  • L’alcalde d’Ontinyent destaca que el Govern Municipal fa un esforç per potenciar la cultura assumint uns preus molt inferiors al de ciutats semblants
  • Els espectacles organitzats per entitats foranies pagaran el doble del que hauran d’abonar les locals

Les associacions i entitats culturals d’Ontinyent pagaran un 70% menys que fins ara per l’ús de les instal•lacions municipals de Teatre Echegaray i la Sala Gomis. Tal com s’ha explicat des de l’àrea municipal de Cultura, la nova taxa d’ús d’estes instal•lacions, que està pendent de passar pel plenari municipal, tindrà un preu fixe de 728 euros per dia d’utilització, equivalent a 8 hores, i de 364 euros per mitja jornada, equivalent a 4 hores.

Tot i això, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez ha explicat que les associacions i entitats culturals inscrites al registre de l’ajuntament pagaran la meitat d’estes xifres, “ja que pensem que per afavorir l’activitat cultural al poble l’ajuntament ha de fer un esforç i disposar uns preus que, comparat amb els d’altres poblacions veïnes de tamany semblant, són més que competitius”, destaca el primer edil. D’aquesta manera, l’estalvi per a les entitats locals respecte al que havien de pagar fins ara pot arribar fins al 70%.

La redacció final de la nova taxa projectada serà presentada pel regidor a les associacions i entitats culturals locals en una reunió que tindrà lloc el proper dilluns a les 20:00 hores al Teatre Echegaray, on, a més a més, s’informarà al voltant de la recent aprovació plenària dels estatuts del nou Consell Municipal de Cultura.

El regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, ha assenyalat que “hem vullgut que el procés que estem duent a terme fora totalment transparent i participatiu, i per això des d’un principi els ciutadans ja van poder opinar al voltant de l’esborrany d’estos estatuts, i van ser les pròpies associacions les que ens van presentar una proposta de preus d’utilització de la Sala Gomis i el Teatre Echegaray”. A la reunió de dilluns, el regidor informarà també dels passos a seguir per les entitats culturals per a poder formar part del Consell Local de Cultura, una volta finalitzen els tràmits legals per a que aquest es puga constituir.

Entre les funcions que tindrà assignades aquest consell estaran . A més a més, el Consell proposarà formalment al consistori l’import del cànon d’ús del Teatre Echegaray i altres dependències culturals.

Jorge Rodríguez destacava al respecte “el gran interès mostrat per les associacions i entitats culturals locals en pertànyer i col•laborar amb aquest Consell. Des del Govern Municipal pensem hem de donar l’oportunitat als ciutadans d’implicar-se en la gestió i organització dels recursos que després ells mateixos van a utilitzar, i en eixa línia estem actuant”, concloïa l’alcalde.

 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Les Arts Volant arriben este estiu a La Pobla del Duc i Atzeneta d’Albaida

‘Les Arts Volant’ portarà l’òpera ‘El tutor burlat’, del compositor valencià Vicent Martín i Soler, …