12/06/2024 - 23:45
Més

  La tradició de “l’Home dels Nassos” torna a Ontinyent amb una festa infantil a la Plaça de Sant Francesc

  Altres notícies

  “L’Home dels Nassos” arribarà a Ontinyent el proper dimecres 31, i trobarà una festa infantil a la Plaça de Sant Francesc per a rebre’l. Es tracta d’un personatge de la cultura tradicional ontinyentina que és famós per una característica que el fa peculiar: té tants nassos com dies li queden a l’any, i a més, només se’l pot veure el darrer dia de l’any. A la tradició local, els menuts eixien a buscar l’Home dels Nassos el 31 de desembre pels carrers i places d’Ontinyent.

  “És una tradició infantil que s’estava perdent i que, ja vam recuperar fa dos anys amb una festa semblant a la Plaça de Sant Domingo”, explicava el Regidor d’Educació, Pepe Pla. A tal efecte, la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, juntament amb la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià (COVALBA), el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent (CLJO) i el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida, han organitzat una “Festa de Benvinguda per a l’arribada de l’Home dels Nassos a Ontinyent” que tindrà lloc el proper dimecres 31 de desembre, a partir de les 11:30 hores, a la Plaça de Sant Francesc. A la mateixa, es comptarà amb els contactontes “El Gran Jordiet” i Almudena Francés, estarà present la figura del “cabet” de la Escola per Adults i es realitzarà un gran mural artístic amb els dibuixos que prèviament s’hauran realitzat als centres educatius.

  Pepe Pla tenia paraules d’agraïment “per a tots aquells que s’involucren en recuperar tradicions que estaven desapareguent”, animant als pares, mares, iaios i iaies a acompanyar els seus fills i nets a l’activitat que tindrà lloc dimecres a la Plaça de Sant Francesc “perquè l’home dels nassos pot aparèixer allí”, avançava. Pla recordava que la Regidoria d’Educació també ha previst altres activitats per a estes festes, entre les quals estan el repartiment de cartes per als Reis d’Orients entre l’alumnat des d’educació infantil fins a 3er de Primària.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -