La SUAMO crea el curs de direcció de banda “Ciutat d’Ontinyent” en homenatge al Mestre Ferrero

El curs tindrà lloc del 9 al 12 de febrer, coincidint amb la cel.lebració del mig any fester

Jorge Rodríguez serà President d’Honor de la comissió que  organitzarà més actes per commemorar el 25 anniversari de la mort del músic 

La Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent (SUAMO) commemorarà en 2012 els 25 anys de la mort del Mestre Ferrero, considerat com la figura més important de la composició de música per a la festa de moros i cristians, i com a l’autor més prolífic, avantguardista i de referencia de la música festera.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha estat convidat a ser President d’Honor de la comissió organitzadora de l’esdeveniment, una invitació, manifestava l’alcalde, “que accepte encantat, perquè és per a mi un honor formar part del grup que treballarà per retre homenatge merescut a aquest fill predilecte d’Ontinyent”. Amb aquest objectiu, la Societat Unió Artística Musical ha sol.licitat la col.laboració de tota una sèrie d’entitats musicals, culturals i festeres tant d’Ontinyent com d’altres poblacions, i per a compartir la presidència d’honor amb l’alcalde s’ha convidat als presidents de la Mancomunitat de Municipis i la Diputació de València.

Segons destacava des de la SUAMO el seu vocal Vicent Palop, a José Maria Ferrero, que va dirigir la banda de l’entitat des de 1950 fins la seua mort a 1987, es deu el resorgiment de la música festera. A més, “la seua tenacitat, interés i col.laboració, al costat del Pare Vicente Pérez Jorge, va ser fonamental per a la posada en funcionament del Conservatori “Jose Melcior Gomis”, i la seua vinculació tant amb les societats festers i culturals de la nostra ciutat, així com el seu amor i entrega per Ontinyent, sempre de forma altruista, és una cosa àmpliament demostrada i reconeguda”.

La comissió, que ja ha mantés les seues primeres reunions, compta amb un logotip creat per la jove dissenyadora Paula Mollá Sisternes, música component de la SUAMO. La primera activitat que es realitzarà serà el Primer Curs de Direcció de Banda “Ciutat d’Ontinyent” en la seua edició de 2012, que tindrà com a contingut d’anàlisi i de direcció a la música escrita per a la festa de Moros i Cristians, i que tindrà lloc del 9 al 12 de febrer, coincidint amb la cel.lebració del mig any fester a la ciutat.

L’actual director de la banda de la Societat, José Francisco Mira Marín, explicava que des de l’entitat “no vam dubtar en cap moment que la persona mes idònia per a dirigir el curs era el director i compositor José Rafael Pascual-Vilaplana, en qui vam pensar de seguida”. Pascual-Vilaplana agraïa esta confiança i explicava que la idea li va semblar “molt original, perquè combina tota la matèria de la direcció musical amb la música de moros i cristians, on encara hem de generar activitats per reivindicar la seua normalitat més enllà del marc del nostre territori i la pròpia festa”.

El curs comptarà amb 10 alumnes actius i un nombre il.limitat d’oients, i constarà d’una conferència inaugural i classes teòriques a càrrec de José Rafael Pascual-Vilaplana; classes d’anàlisi a les que a més a més es comptarà amb els compositors Daniel Ferrero Silvaje, Andrés Valero Castells i Óscar Navarro González; i classes pràctiques que tindràn lloc amb la Banda de Música de la Societat Unió Artística  Musical. L’al calde d’Ontinyent mostrava als organitzadors “el recolzament absolut de l’Ajuntament, que estarà en tot moment al vostre costat”, assenyalava  Jorge Rodríguez.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Música en casa i decoració als balcons per posar color als dies de pandèmia en Ontinyent

Les regidories de cultura, festes, joventut i infància agraeixen la bona resposta a les iniciatives …