12/04/2024 - 13:52
Més

  La música de Josep Melcior Gomis, protagonista en la presentació de l’any cultural 2016

  Altres notícies

  La Sala Gomis acull el preàmbul de les iniciatives que es celebraran durant el nou any per conmemorar el 225 aniversari del compositor.

  La música del compositor Josep Melcior Gomis ha sonat en directe aquest dimecres en la infrastructura cultural que Ontinyent li dedica des que va rebatejar la Sala Multiusos amb el nom del músic il·lustre que va composar, entre d’altres, el primer himne espanyol. Ha estat, sens dubte, un dels elements més cridaners en la presentació de l’esdeveniment cultural que l’Ajuntament d’Ontinyent i la Diputació de València organitzen de cara a l’any 2016. La interpretació de la violinista Àngels Muñoz i el guitarrista Rubén Parejo han servit per a que la soprano Marta Estal posara la veu a dos cançons populars composades per Gomis: “El aire dañino y El corazón en venta”. Música creada a principis del segle XIX i que ara retorna a la ciutat que va vore nàixer un músic que es va exiliar per defendre la llibertat i que mai tornaria a la seua terra natal.

  L’acte de presentació oficial de l’Any Gomis 2016 ha comptat amb la presència de representants de l’àmbit social i ciutadà d’Ontinyent. La il·lustradora Paula Sanz Caballero ha explicat les claus en que s’ha inspirat per a crear la imatge corporativa que acompanyarà l’any, tot i ressaltant el procés de creació i l’essència de l’esperit del músic romàntic captada en la imatge. Per la seua banda Miquel Àngel Múrcia, responsable artístic, ha avançat la importància de la música que s’escoltarà al llarg de l’any en diverses activitats i ha posat en valor la figura del compositor. Ignasi Gironés, per la seua part, ha donat algunes idees per a l’exposició que s’obrirà al mes d’abril i on es recrearà d’una manera didàctica i pedagògica la figura de Gomis a través de les ciutats on es va desenvolupar la seua trajectòria: Ontinyent, València, Madrid, Londres i París.

  L’alcalde Jorge Rodríguez ha estat l’encarregat de declarar l’obertura oficial de l’any cultural que celebra la ciutat i que va estar recolzat per unanimitat al ple municipal del mes de desembre. Rodríguez ha convidat a les entitats i als veïns a que se sumen a una iniciativa oberta i de tots, perquè, apuntava, “tenim l’obligació de ser transmissors de la nostra història i de la nostra cultura a les noves generacions. El 225 aniversari del naixement a Ontinyent del músic Josep Melcior Gomis és una oportunitat única per recuperar la seua memòria, i difondre-la, involucrant a totes i tots en una iniciativa que ens ha de fer sentir orgullosos del nostre músic més universal”, concloïa.

  L’acte ha conclòs amb la interpretació d’una obra creada especialment per a l’ocasió pel guitarrista Rubén Parejo, anomenada ‘Fantasia sobre un tema de Gomis’, una recreació basada en el famós Himne de Riego que va composar l’ontinyentí i que al seu dia va estar el primer himne oficial d’Espanya.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -