02/10/2023 - 6:29
Més
  IniciCulturaLa música a favor del éxit escolar

  La música a favor del éxit escolar

  El Festival de cors en directe del pròxim 5 de juny posarà fi a aquesta experiència que els alumnes de 2º i 3º cicle de primària han dut a terme durant el curs.

  El dimecres va tenir lloc en el CEIP Martinez Valls, la presentació del projecte MusiColes, una iniciativa pionera en la qual la música funciona com una eina bàsica per a l’èxit escolar.

  Musicoles2013Els col·legis Martinez Valls, Lluís Vives, Bonavista, Carmelo Ripoll, Rafael Juan Vidal i Vicente Gironés, conjuntament amb l’escola de música AD LIBITUM, porten tot el curs treballant en equip per a dur a terme amb èxit aquest projecte que ara veu els seus resultats.

  Una iniciativa que segons explica Patricia Folgueras, directora del CEIP Bonavista, “ha sigut una experiència molt gratificant tant per als alumnes, que de forma divertida han treballat aspectes com el llenguatge, la creativitat o el treball en equip, com per als professors”. Segons explica Vicent Domingo, mestre de música i director del *CEIP Rafael Juan Vidal, “MusiColes suposa una aposta per la llibertat d’expressió i el foment de la creativitat i esperem que tinga continuïtat en el futur”.

  Lluís Muñoz, director de l’escola de música AD LIBITUM, va agrair l’enorme esforç dut a terme pels alumnes, les escoles i els docents, així com el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent a través de la Regidoria de joventut, esports i educació.

  El regidor d’educació d’Ontinyent Pepe Plá va ressaltar que MusiColes suposa una experiència altament motivadora per als alumnes. Però les seues paraules també van ser de denúncia davant les retallades que l’Administració està portant en educació, que afecten a aquest tipus d’iniciatives.

  Festival de cors en directe

  El pròxim 5 de juny a les 10:30 h. en La Glorieta d’Ontinyent tindrà lloc el Festival de *cors en *directe. En la iniciativa més de 300 alumnes de 2º i 3º cicle de primària d’aquests 6 col·legis, posaran lletra a les cançons que els professors del Taller de música moderna de *AD *LIBITUM han *versionado i tocaran en directe. Un festival que comptarà amb les assistència d’aproximadament 1.500 alumnes i que estarà obert al públic.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit