25/06/2022 - 15:53
IniciCulturaLa coral Discantus protagonitzarà un concert solidari al Teatre Echegaray d’Ontinyent

La coral Discantus protagonitzarà un concert solidari al Teatre Echegaray d’Ontinyent

La regidoria de Cooperació i Escoles Solidàries aprofiten el Dia Internacional del Migrant per presentar una iniciativa que recaptarà fons per als refugiats.

La coral murciana Discantus, una de les corals espanyoles de major projecció internacional, protagonitzarà el proper mes de gener un concert solidari al Teatre Echegaray. Coincidint amb la celebració hui divendres del Dia Internacional del Migrant, la regidora de Cooperació, Katherine Ushiña, i Joan Francesc Revert, membre de la ONG Escoles Solidàries, acompanyats per la tècnica del Consell de Cooperació Eugenia Bellver, presentaven un concert que servirà per recaptar fons per a alguna iniciativa relacionada amb els refugiats que serà triada pel Consell de Cooperació Municipal.

La Coral Discantus té 21 anys d’història, als quals ha editat 14 discos i compta amb 400 membres que han representat Espanya en països com Xina, Argentina, Estats Units, Alemanya, Italia, França o Polonia. Revert explicava que Escoles Solidàries va presentar al Consell de Cooperació la proposta d’esta activitat, que ha comptat amb el recolzament de l’àrea de Política per a les Persones que coordina Jaime Peris, i que servirà per a què el dia 22 de gener, a les 22:00 hores, s’interprete a l’Echegaray la composició “The Armed Man”.

Basada en una melodia francesa del segle XV, L’homme Armé, que Karl Jenkins va dedicar a les víctimes de la guerra de Kosovo, en “The Armed Man” l’espectador pot sentir totes les fases que es van viure en aquesta guerra. Es tracta d’una composició en contra de la guerra i basant-se en les parts de la missa catòlica, que Jenkins combina amb altres fonts, principalment de la cançó popular del segle XV L’homme Armé en els primers i últims moviments. La coral estarà acompanyada per 10 músics, i les entrades es posaran a la venda al preu de 4 euros en Ad Libitum, la Llibreria i l’estanc nº3 del Carrer Gomis.

Manifest pel dia internacional del Migrant

El concert era presentat coincidint amb la celebració hui divendres 18 de desembre en el dia Internacional del Migrant, una ocasió que la regidora de cooperació aprofitava per llegir un manifest en commemoració d’esta data, que reproduïm a continuació:

“Des de fa anys Ontinyent s’ha convertit en una societat multicultural amb nombrosos ciutadans de distintes nacionalitats convivint en el municipi, i és per això que des de l’Ajuntament d’Ontinyent volem sumar-nos a la commemoració del Dia Internacional del Migrant. La proclamació d’aquest dia 18 de desembre com a Dia Internacional de la població migrant es deu entre altres al creixent nombre de migrants que existeix en el món i a la preocupació per assegurar la seua protecció i el respecte dels seus drets i llibertats fonamentals.

Segons la Declaració Universal dels Drets Humans, tots els sers humans naixem lliures i iguals en dignitat i drets, i tota persona disfruta dels drets i llibertats proclamats en ella, sense distinció de cap tipus, en particular de raça, color o origen nacional. En l’actualitat el col·lectiu immigrant és un dels sectors que estan sent més colpejats per esta crisi econòmica, social i política. Són els que més patixen la precarietat laboral i la desocupació, els que són més desfavorits en l’Educació i en l’accés a la Justícia, i per si no fóra prou en molts casos no se’ls garantix ni tan sols l’accés a la Sanitat gràcies a les polítiques antisocials i excloents d’este Govern.

Ontinyent ha sigut receptora d’immigrants durant els últims anys, no obstant això, ara assistim a com molts què van vindre tornen als seus països d’origen a causa de l’altíssim índex de desocupació. Però també assistim al drama dels jóvens que decidixen anar-se’n pel fosc futur que se’ls presenta. D’esta manera, molts dels nostres han passat a ser emigrants en altres llocs del món, per la qual cosa des del Govern d’Ontinyent mostrem la nostra solidaritat amb ells, la nostra esperança que tornen per a aportar el que un dia van aprendre i mostrem la nostra preocupació per les condicions que puguen trobar-se i el tracte que sel’s dispense, i esperant que siga un tracte just, considerat i d’acord amb la dignitat que tenen totes les persones en qualsevol part del món procedisquen d’on procedisquen.

Hui Divendres 18, és un bon moment per a fer extensiva la solidaritat internacional a fi que siguen respectats els drets humans de totes les persones migrants. Un bon moment per al reconeixement també de la aportació que han fet al creixement econòmic i social, ja que la migració és, i sempre ho ha sigut, part de la nostra societat, a més de ser una expressió d’eixa part de la condició humana que ens fa aspirar i que ens impulsa a buscar un futur millor”.

Redacció TVdigitalOntinyent
Redacció TVdigitalOntinyenthttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents