L’Angelet de la Corda torna el diumenge Sant a Alfarrasí

0

Com cada any des de 1912, el Domigo de Pasqua a les nou del matí, Alfarrasí celebrarà la tradicional festa de l’Angelet de la Corda que enguany protagonitza Isabella Simeonova Anaya, de cinc anys d’edat, i que va ser triada mitjançant el lanzamento d’una moneda a l’aire per part de l’alcalde, Fede Vidal, ja que tant ella com l’altra aspirant, Ariadna Garcia Andami de 3 anys, van realitzar la prova perfectament.

Com cada any, les famílies Calabuig i Sanz han preparat les seues cases per a la visita de el “Angelet de la Corda”, ja que són els encarregats del tradicional vol de el “Angelet” que retira el vel negre a la Mare de Déu per a advertir-li que la seua hijoha ressuscitat. Per est, entre altres motius, les famílies són ja una institució. A més, des de l’any passat, se serveix una xocolata amb mico després de la missa que oficiarà el rector titular José A. Boix qui assenyala que “la festa és cosa de tots i cada any esperem més visitants”.

Per part de la corporació municipal Vidal expressa el seu agraïment a les persones que col·laboren cada any en la festa o presten les seues cases per a l’acte pel seu compromís amb la continuïtat. Al mateix temps, assenyala la conveniència de formar una associació per a involucrar als més joves i que la festa no decaiga. D’altra banda, l’Ajuntament segueix recaptant adhesions perquè la festa obtinga com més prompte millor la condició d’interès turístic, un procés que s’inicie a l’octubre de 2015.

Aquesta festa, amb 105 anys d’història en la localitat de la Vall d’Albaida, té el seu origen en la ciutat de Tudela (Navarra), d’on la va importar Pepe Ramón Esteve Martí, natural d’Alfarrasí, qui va conèixer la festa quan realitzava el servei militar. A més, la festa també se celebra en Aranda de Duero (Burgos), Peñafiel (Valladolid), Murs (la Corunya) i Ángel de Ariza (Saragossa).