La Puríssima arranca amb el Pregó i els Angelets

0

Avui dissabte Ontinyent celebrarà el pregó que donarà inici a les festes en honor a la seva patrona, la Puríssima, amb la tradicional desfilada “dels Angelets”.

Abans del pregó, a les 18.30 hores, es realitzarà la desfilada on setze xiquets i xiquetes vestits d’àngels recorreran els carrers de la localitat sobre una carrossa tirada per bous “cantant-li a la patrona i convidant amb càntics originals del segle XVII, a participar en les celebracions en el seu honor”, segons ha indicat avui el rector Juan Melchor Seguí.

El recorregut de la comitiva, acompanyada per representants de les festes, així com autoritats locals, finalitzarà en la parròquia de Santa María, on el degà de la Facultat de Teologia de València Sant Vicent Ferrer pronunciarà el pregó anunciador de les festes.

Prèviament, al matí, es celebrarà la missa sabatina, que comptarà amb la participació de totes aquelles persones que han estat “Angelets”. Així mateix, durant la celebració es recordarà als “Angelets” morts durant l’últim any.

Després de la celebració de la missa sabatina, s’imposarà la medalla als 16 “Angelets” del 2013 que són nens que aquest any han rebut la Primera Comunió i que han estat seleccionats per professors de música de la localitat d’Ontinyent.

La Inmaculada té una devoció “molt antiga i arrelada a Ontinyent, on en 1662, gairebé 200 anys abans que fos declarat per *Pio XI el dogma de la Inmaculada Concepción de la Mare de Déu, la localitat va celebrar ja les primeres festes solemnes en el seu honor, autoritzades per un document del papa Alejandro VII”, ha afegit el rector.

Publicitat