D'esquerra a dreta: Arantxa Pla, Lourdes Porta, Joan Bodí i Ausiàs Bodí. Foto de Salva Muñoz.

Albaida presenta oficialment els càrrecs per als Moros i Cristians del 2017

El cinema Odeón de la ciutat d’Albaida va acollir ahir un dels actes més emotius previs a l’inici de les Festes de Moros i Cristians: la presentació oficial dels càrrecs festers 2017.
Un acte que sempre és especial per als festers i que enguany amb motiu de la celebració del 50 aniversari de les Festes de Moros i Cristians a la ciutat ho va ser més.
L’emoció i els aplaudiments de la ciutat d’Albaida van ser els protagonistes, especialment quan els capitans i ambaixadors 2016 van recordar tot allò que van viure l’octubre passat, però també ho va ser quan els capitans i ambaixadors entrants accedien a l’escenari per prendre possesió del càrrec.

Per a les festes 2017, la màxima representació del bàndol cristià recau en la filà les cordoveses, on Lourdes Porta ostenta el càrrec de capitana cristiana acompanyada per Arantxa Pla, ambaixadora cristiana. Enguany és viurà una situació singular a l’ambaixada cristiana perquè este càrrec serà representat per vuit amigues de la capitana, tot i que ahir i el dia de l’ambaixada serà Pla qui s’encarregue de realitzar-la.
En el cas del bàndol moro, la filà Al-Azraq compta amb Joan Bodi com a capità moro i Ausiàs Bodi com ambaixador. Ells dos repeteixen en el càrrec que ja van ostentar set anys abans. Tot i que ells ja havien viscut eixe acte l’emoció estava present igual que la primera vegada que van accedir a l’escenari per ser proclamats capità i ambaixador de l’exèrcit moro.
Els càrrecs festers de l’any 2016 van ser els encarregats junt amb el president de la Junta Central de Moros i Cristians, Sean Blasco, de proclamar oficialment els representants de les festes 2017.

El 50 aniversari de les Festes de Moros i Cristians és una data destacada en el calendari de la ciutat d’Albaida i en l’acte que inicia el camí cap a les festes no podia faltar un repàs a la festa. Abel Soler, històriador d’Albaida, va rememorar la història de la festa albaidina a través d’un viatge al passat que va emocionar a tots els assistents a l’acte de proclamació, ja que va permetre recordar l’evolució i tots els canvis que ha sofrit la festa al llarg dels anys.

A l’acte també va hi va haver representació institucional. Van estar presents la regidora de festes, Bea Costa i l’alcalde de la ciutat, Josep Antoni Albert, qui va donar les gràcies a tots els que treballen desinteressadament per fer possible la celebració d’estes festes i va reiterar el suport en la mesura de les possibilitats de l’ajuntament que representa per fer cada any més gran la festa d’Albaida. L’acte va finalitzar amb l’himne d’Albaida.

Font: Ajuntament d’Albaida

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent canvia el calendari de festius locals per la suspensió dels Moros i Cristians

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava per unanimitat aquest dijous el canvi del calendari de …