Agullent reviu demà més de 400 anys de tradició amb la Nit de les Fogueretes

Amb vora 70kg de cacau i 30kg de tramussos la regidoria de Festes i els festers del Crist d’Agullent rebran demà divendres 1 de setembre a la Font Jordana als participants a la Nit de les Fogueretes d’Agullent, que segons els entesos, és possiblement la romeria nocturna més antiga de les terres valencianes.

A partir de les 23h, i coincidint amb el primer divendres del mes de setembre, Agullent reviurà més de 400 anys de tradició ininterrompuda amb la Nit de les Fogueretes. Com marca la tradició, veïns i visitants pujaran des de la plaça Major cap a l’ermita de Sant Vicent Ferrer amb fanalets i falles, per a rememorar el milacre de la pesta. Una vegada a l’ermita, i després de cantar els goigs, els assistents esperaran en filera per a untar-se amb l’oli de la llàntia de Sant Vicent Ferrer, que al 1600 segons la tradició, deslliurà al poble d’Agullent de la pesta bubònica que l’amenaçava. Una volta realitzat aquest cerimonial, els participants a la romeria desfan el camí de l’ermita entre xiprers, fins al parc de la Font Jordana, on els esperen els festers amb cacaus, tramussos i beguda, i on enguany actuarà l’Orquestra Titànic.

La Nit de les Fogueretes va ser declarada al 2010 per la Conselleria de Turisme com a Festa d’Interès Turístic Local, i actualment està en tràmit la seua catalogació d’interès provincial. Amb la Nit de les Fogueretes, demà divendres arranquen a Agullent oficialment les Festes del Miracle, que inclouen actes d’un alt valor etnològic i cultural com la centenària Dansada a la plaça Major (dissabte 23:30h), així com activitats més lúdiques com una extensa programació infantil i d’orquestres.

El fotògraf David Cantillo confirma la seua presència en la Nit de les Fogueretes

El fotògraf David Cantillo Orozco, autor de les imatges que conformen l’exposició itinerant “Rituals de festa i foc” de la Diputació de València, estarà aquest divendres 1 de setembre a Agullent en la Nit de les Fogueretes. Oradea photographer, que és com és conegut aquest jove en l’ambient de la fotografia professional, ha confirmat la seua presència a Agullent per a participar en la romeria nocturna d’aquest divendres, possiblement la més antiga de les terres valencianes, i per a incorporar les instantànies de la Nit de les Fogueretes a la seua extensa col•lecció personal d’imatges de festes de foc.

David Cantillo, àlies Oradea, té un ampli treball professional no només vinculat a les festes i tradicions, sinó també en el camp de la fotografia de natura, viatges i d’esdeveniments esportius.

Font: Ajuntament d’Agullent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Les Arts Volant arriben este estiu a La Pobla del Duc i Atzeneta d’Albaida

‘Les Arts Volant’ portarà l’òpera ‘El tutor burlat’, del compositor valencià Vicent Martín i Soler, …