22/06/2024 - 21:40
Més

  El Teatre Echegaray d’Ontinyent serà el primer amb orquestra simfònica resident a La Vall d’Albaida

  Altres notícies

  El Teatre Echegaray d’Ontinyent serà el primer de La Vall d’Albaida en tenir una orquestra resident. Gràcies a un acord entre el Govern d’Ontinyent i l’Orquestra Simfònica Atrivm, s’oferirà una programació anual estable i de qualitat a l’Echegaray, a canvi que la orquestra puga utilitzar les instal·lacions del teatre per als seus assajos.

  Ontinyent es consolida com a pol d’atracció cultural per a les comarques veïnes

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, recordava que “es tracta d’una oferta que no existeix a cap altre lloc de la comarca”, i que la possibilitat de comptar amb actuacions de música simfònica de qualitat permet a Ontinyent “fer un pas avant en la seua capitalitat amable”, consolidant-se com a pol d’atracció cultural per a La Vall d’Albaida i també les comarques veïnes.

  L’acord entre el Govern d’Ontinyent i l’Orquestra Simfònica Atrivm permetrà dur a la ciutat artistes de renom internacional

  Des d’Ad Libitum, Lluïs Muñoz donava detalls dels concerts que s’oferiran dins d’aquest conveni enguany, i que inclouran les actuacions dels coneguts violinistes Ara Malikian i Vasko Vasilev (5 de juiol); l’espectacle “Belpop” de versions de temes de diferents estils i èpoques (5 d’octubre); una “Antologia de la Sarsuela” amb la col·laboració de l’Asssociació de Festes de la Puríssima (30 de novembre); i un Concert de Nadal (28 de desembre). El preu de la localitat serà de 8 euros per concert, existint una modalitat d’abonament al preu de 25 euros per als quatre concerts, que es podran adquirir en Ad Libitum i a la web de Caixa Ontinyent.

  Muñoz destacava al cas de Malikian i Vasilev el positiu impacte en els músics de l’orquestra ontinyentina, “que podran dir al seu currículum que han tocat amb ells”, i que a més participaran com a professors en el curs d’alt rendiment que organitza Ad Libitum.

  El director de l’Orquestra Simfònica Atrivm, Saül Gómez, coincidia en destacar Malikian i Vasilev com a referents, destacant de la resta d’actuacions que hi hauran concerts simfònics “diferents” als cànons habituals. Gómez incidia en que l’orquestra simfònica Atrivm “es un projecte únic” que ha permès unir-se a molta gent de la comarca en la formació en instruments molt específics. En aquest mateix sentit, Toni Revert, d’Ad Libitum, destacava la dificultat que va tenir la primera fase de naixement de l’orquestra, en un entorn molt arrelat a la música festera i de banda, “on per a un xiquet era molt difícil agafar un instrument de corda”.

  Després d’esta fase inicial, continuava Revert, va haver una d’evolució a la qual es tenia repertori propi i es feien concerts; posteriorment va haver un període al qual es va aconseguir comptar amb el patrocinador; i ara l’orquestra simfònica Atrivm fa un nou pas endavant amb aquest conveni, “que ens dona un lloc on poder assajar adequadament amb els 70 músics de l’orquestra, amb una acústica adequada i podent oferir una programació estable que anirà evolucionant”.

  El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, José Antonio Calabuig Oviedo, manifestava per la seua banda que comptar amb una orquestra resident “dona encara més valor i renom al Teatre Echegaray”, ja que aquest conveni farà possible comptar amb artistes “de primer nivell mundial”. Calabuig Oviedo recordava també el paper del nou Consell Municipal de Cultura per impulsar esta i altres iniciatives “per tal que l’oferta cultural d’Ontinyent arribe molt més enllà de la nostra comarca”, un compromís que des de la Regidoria de Cultura es va agafar “des del primer dia” però sempre partint de la base que l’impuls a la cultura “l’hem de fer entre tots i totes”, destacava el regidor.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -