25/06/2022 - 16:22
IniciCulturaEl Teatre Echegaray acull un concert solidari del cor de cambra Discantus

El Teatre Echegaray acull un concert solidari del cor de cambra Discantus

L’Ajuntament col·labora en un concert impulsat pel Consell de Cooperació a iniciativa de la ong Escoles Solidàries.

Katty Ushiña anima a la ciutadania “a gaudir d’un concert de qualitat i alhora col·laborar amb una bona causa”.

El cor de Cambra Discantus de Cocentaina protagonitzarà aquest divendres 22 de gener un concert solidari al Teatre Echegaray. L’Ajuntament d’Ontinyent, a través de l’àrea de Política per la les Persones, col·labora en un concert impulsat pel Consell de Cooperació i Solidaritat d’Ontinyent a iniciativa de la ong Escoles Solidàries, i que servirà per recaptar fons per a alguna iniciativa relacionada amb els refugiats que triada pel propi Consell de Cooperació.

La regidora de Cooperació, Katherine Ushiña, que va presentar recentment l’actuació acompanyada de Joan Francesc Revert, membre de la ONG Escoles Solidàries, i de la tècnica del Consell de Cooperació Eugenia Bellver, Ha animat a la ciutadania “a gaudir d’un concert de qualitat i alhora col·laborar amb una bona causa, ajudant a persones que s’han vist obligades a buscar un futur lluny dels seus països i que han de ser objecte del tracte just, considerat i d’acord amb la dignitat que tenen totes les persones en qualsevol part del món, procedisquen d’on procedisquen, com consta a la Declaració Universal dels Drets Humans”, assenyalava.

Revert explicava que Escoles Solidàries va presentar al Consell de Cooperació la proposta d’esta activitat, que ha comptat amb el recolzament de l’àrea de Política per a les Persones que coordina Jaime Peris, i que servirà per a què aquest divendres dia 22 de gener, a les 22:00 hores, s’interprete a l’Echegaray la composició “The Armed Man”. Al marc de les entitats del Consell de Cooperació que col·laboren en el projecte estan les ONGs Creu Roja, Mans Unides, Pau i Solidaritat, Globalmón, Jovenes y Solidaridad, Fundació Vicente Ferrer, Càrites i Fons Valencià per la Solidaritat.

Basada en una melodia francesa del segle XV, L’homme Armé, Karl Jenkins va dedicar a les víctimes de la guerra de Kosovo “The Armed Man a Mass for Peace” una cantata simfònic-coral formada per 13 parts consecutives sense descans. Comença per una obra rítmica, pròxima a una marxa militar i acaba amb una peça similar però a un tempo més ràpid i d’una manera més alegre que la primera. L’obra té una durada aproximada de 70 minuts i inclou música en directe amb orquestra, cor i cantants.

El Cor de Cambra Discantus de Cocentaina naix al gener de 1991 com a conseqüència de la reestructuració i canvi de nom del Cor Jovens Cantors, fundat en 1977. A l’agost de 1996 aconsegueix el Primer Premi absolut en la modalitat d’havaneres en el XLII Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia de Torrevella, sent premiat també el seu director, Josep Robert Sellés. Al maig de 1998 van ser seleccionats, com a únics representants espanyols per a concursar en el prestigiós “27 Florilège Vocal de Tours” a França, certamen internacional on van participar cors de primer nivell mundial i on van tenir una destacada actuació. Les entrades estan a la venda al preu de 4 euros en Ad Libitum, la Llibreria i l’estanc nº3 del Carrer Gomis.

Redacció TVdigitalOntinyent
Redacció TVdigitalOntinyenthttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents