23/07/2024 - 9:51
Més

  El Pintor “Messa” al CEIP Elias Tormo d’Albaida

  Altres notícies

  Fins al 15 de juny romandrà oberta l’exposició que l’alumnat de 6é de primària i d’educació infantil han realitzat sobre el pintor albaidí Francesc Messa.

  El Col·legi Públic Elias Tormo ja fa quatre anys que va encetar el projecte d’Art “coneixem als pintors locals”. El primer que es va treballar va ser Amorós, continuant per Segrelles i després per Nicolau i Kilis. Este any seguint la mateixa línia de retrobar i conèixer als pintors locals albaidins es va acordar treballar a Francesc Messa.

  Messa era un pensador inconformista, una persona molt inquieta, anàrquica, poètica i defensora dels drets. Va ser un pintor avantguardista i contracorrent, que té una obra molt rica, original i diversa. Gran admirador de Picasso, Miró, Rafael, etc.

  Des del mes de març que es va iniciar el projecte de “Messa”, l’equip de mestres de 6é i d’educació infantil van contactar amb Fèlix Sempere, fill del desaparegut pintor i amb l’artista Rafael Amorós, deixeble del pintor, per conèixer millor a l’artista. Amb ells van visitar la seua casa-museu i el taller del pintor. A partir d’ací es va encetar el treball de recerca per conèixer qui era Messa. També des de la Regidoria d’Educació i Cultura de l’Ajuntament d’Albaida, ens van facilitar el llibre-catàleg de l’exposició retrospectiva i homenatge que es va realitzar en 1995. Després els mateixos alumnes de 6é dividits en grups van treballar sobre el pintor i van explicar als alumnes d’infantil, qui va ser el pintor i en quins moviments artístics del segle XX va realitzar les seus obres, amb un llenguatge adequat i amb exemples pràctics sobre les diferents tècniques utilitzades pel pintor.
  Al llarg de tres setmanes, l’alumnat de 6é de primària i d’infantil conjuntament, han estudiat algunes de les obres representatives del pintor, corresponent a tres etapes del pintor. Realitzant ells mateixos les seues pròpies obres a l’estil de Messa. El primer taller que es va realitzar fou de l’època figurativa/naturalista, el segon taller correspon a l’època del tatxisme abstracte i el tercer taller, sobre la línea d’esculto-pintura.

  Amb totes les obres realitzades s’ha realitzat una exposició a l’espai d’infantil, amb un mural explicatius sobre qui era Messa, i quina era la seua obra, que romandrà oberta fins el 15 de juny.

  En el treball realitzat sobre Messa s’ha aprofitat per conèixer els diferents moviments artístics dels segle XX: cubisme, surrealisme, abstracte, op-art, art povera, etc.

  L’exposició es va inaugurar amb un audiovisual on es veia als alumnes de 6é i de 3, 4 i 5 anys treballant junts en la creació d’obres artístiques basades en l’obra de Messa.

  Per a l’equip de mestres que ha participat en este projecte, consideren que ha sigut una experiència molt enriquidora tant per als alumnes més majors com per als més xicotets, a més de descobrir al pintor Messa. Per a l’alumnat ha sigut una bona oportunitat de conèixer a un pintor local, a més de treballar de forma cooperativa entre alumnes de diferents edats i potenciar la creativitat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -