29/05/2023 - 1:39
Més
  IniciVall d'AlbaidaAlbaidaEl Museu Internacional de Titelles d’Albaida celebra amb una gran festa el...

  El Museu Internacional de Titelles d’Albaida celebra amb una gran festa el seu 20 aniversari

  L’acte, que tindrà lloc el proper dissabte 24 de març, servirà d’escenari de presentació de la nova mascota del museu així com d’un nou titella que formarà part de la seua col·lecció permanent

  El Museu Internacional de Titelles d’Albaida celebrarà el proper dissabte una festa que servirà de cloenda als actes del 20 aniversari com a museu. La celebració, que tindrà lloc al Cinema Odeón de la localitat a les 19 hores, presentarà al públic a ‘MITA’, la mascota del museu escollida per votació popular, així com la presentació del curtmetratge ‘Tina en Albaida i el “mizteri” del campanar’.

  Aquesta festa, sota la campanya #VadeMuppets i celebrada el 24 de març, tracta d’homenatjar el Dia Mundial del Titella i el Dia Mundial del Teatre, tots dos lligats en aquest art, així com a les marionetes que la composaran, els muppets. Aquests muppets, nom encunyat per Jim Henson amb la sèrie “The Muppets”, tenen com a particularitat l’articulació de les seues extremitats i seran els encarregats d’endinsar al públic en un art de caràcter internacional com és el del titella.

  La celebració, que donarà inici de matí a les 11.30 hores amb un conta contes i un taller de titelles, finalitzarà al Museu Internacional de Titelles on tindrà lloc la presentació del nou titella, un personatge televisiu molt conegut a la Comunitat Valenciana. La responsable del MITA, Júlia Rodríguez, manifesta que la celebració del proper dissabte, “a més de suposar la cloenda del 20 aniversari, també suposa l’inici d’una nova etapa del Museu Internacional de Titelles d’Albaida, en la qual volem ampliar la nostra col·lecció per continuar mostrant així totes les expressions culturals de l’art del titella que hi ha arreu del món, moltes d’elles Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.”

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit