29/01/2023 - 6:55
Més
  IniciCulturaEl llibre "Dolços del Món a l’escola" arribarà a tots els centres educatius...

  El llibre “Dolços del Món a l’escola” arribarà a tots els centres educatius valencians

  Després de dos tiratges complets esgotats i de rebre el reconeixement dels Gourmand World Cookbook Awards com un dels millors llibres de cuina del món en l’àmbit social, la Diputació de València ha apadrinat el llançament de la tercera edició del llibre Dolços del món a l’escola, amb l’objectiu que puga arribar a tots els municipis valencians i a tots els centres educatius de Primària i Secundària, així com a les Escoles d’Adults.

  Amb aquesta publicació, elaborada pel CEIP Rafael Juan Vidal d’Ontinyent, la institució provincial pretén fer un pas més en la seua aposta “per fer de la multiculturalitat una font de riquesa i un valor fonamental en l’educació de la societat des de la infància”, tal com ha destacat el President, Jorge Rodríguez.

  Dolços del món a l’escola apareix a primera vista com un llibre de receptes, en aquest cas de postres típiques del Marroc, Ucraïna, Xile, Anglaterra i Romania, a més de dolços de la comarca de la Vall d’Albaida. No obstant açò, entre les seues pàgines amaga el treball de tota una comunitat escolar, la que formen el professorat, el personal no docent, les mares i els pares i l’alumnat del CEIP Rafael Juan Vidal, per educar en la diversitat cultural i transformar les diferències en motius per a l’enriquiment i la integració.

  Un exemple d’açò és l’esmorzar intercultural que des de fa temps el centre organitza una vegada a l’any i en el qual els xiquets i xiquetes porten a classe plats propis de la seua cultura per a compartir-los amb la resta de companys. En estos esmorzars precisament es va inspirar el claustre del CEIP Rafael Juan Vidal per a donar vida al llibre, que es va publicar, coincidint amb la celebració del seu 50 aniversari, al desembre de 2014. Segons expressa el director del col·legi, Joan Mira, en l’elaboració del receptari van participar moltes persones, des de personal del centre fins a mares i pares. “Tots hem treballat per a fer realitat aquest llibre pensant en “el més dolç” del Rafael: els nostres alumnes i alumnes”, recorda.

  L’edició va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent i amb la participació del fotògraf Xavier Mollà, encarregat de la maquetació i el disseny i autor de les imatges dels dolços i de les persones que il·lustren les seues pàgines. Ara, en aquesta tercera edició, la Diputació de València entra de ple en el projecte, promovent la seua màxima difusió i fent possible que arribe a tots els col·legis, instituts i escoles d’adults, així com als ajuntaments, amb l’objectiu que servisca d’inspiració i element canalitzador d’aquesta multiculturalitat que comparteixen tants i tants centres. D’aquesta manera, la institució provincial pretén “destacar el meravellós treball del CEIP Rafael Juan Vidal i el seu esforç per demostrar que la multiculturalitat constitueix una font de riquesa extraordinària per a l’educació dels nostres xiquets i xiquetes”, ha declarat Jorge Rodríguez.

  Guanyador en els Gourmand World Cookbook Awards

  Al gener d’enguany, el llibre Dolços del món a l’escola va resultar guanyador de la secció en català dels Gourmand World Cookbook Awards i seleccionat entre els 5 millors llibres de pastisseria del món realitzats en l’àmbit social.

  Fundats en 1995 per l’empresari Edouard Cointreau, els Gourmand World Cookbook Awards registren una participació cada any de prop de 3.000 llibres, que aspiren a les diverses categories. En l’edició de 2015, aspiraven a aquests guardons publicacions procedents de 209 països diferents.

  Font: Diputació de València

  Redacció TVdigitalOntinyent
  Redacció TVdigitalOntinyenthttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

  El més llegit