04/12/2023 - 1:30
Més

  “De la festa, la vespra”: Entrevista a Rosana Ferrero

  Altres notícies

  El proper 14 d’agost, s’estrenarà a les 20.30h al teatre Ehegaray el sainet fester de Rosana Ferrero, De la festa, la vespra.

  De la festa, la vespra, sainet  inspirat en una familia ontinyentina de mossàrabs durant la Setmana Gran, és la primera obra d’aquestes característiques que l’autora escriu. Segons ens ha contat, la idea va sorgir quan Rafa Penadés, amic de l’autora i un dels actors principals a l’obra, li va proposar escriure un sainet a l’octubre del 2014. Al desembre, el text estava ja acabat, a falta d’alguns matisos i adaptacions lligats a les necessiars dels actors.

  De la festa, la vespra, compta amb 10 actors principals, 30 figurants i 8 xiquets.  L’autora ha volgut destacar que, tot i que la majoria d’actors, especialment els principals, són mossàrabs, també han participat altres comparses com Omeies, Llauradors i Benimerins i que, el que ha pretés amb aquest sainet és “aportar un element més a la festa, fer que la gent participe i la comparsa s’involucre “.

  L’escriptora del sainet ha volgut recalcar que els protagonistes principals són mossàrabs perquè “és la comparsa a la que jo pertany i són els qui m’han falicitat tot allò que jo necessitava” , afegint que “em trobe molt satisfeta solament amb la resposta que estic rebent per part de l’equip”..

  L’obra, segons Rosana Ferrero, és un homenatge a totes les dones “que treballen a l’ombra per la festa. Les que estan a casa i treballen perquè les gel·labes estiguen planxades, hi haja beguda fresca a la nevera…” . El sainet és també i sobre tot, un homenatge a sa mare, sobre la qual s’inspira el paper principal.

  L’autora, ha confessat: “No sé què passarà, però espere que isca bé. Que la gent s’ho passe bé, per a mi seria allò ideal”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -