La Companyia Pampamdansa torna a escena a Ontinyent amb “Un2Tres4”

0

Després de 2 anys sense estrenar espectacle, la Companyia Pampamdansa torna de nou a escena, i ho fa aquest diumenge 14 de Maig en el Teatre Echegaray d’Ontinyent, en sessió única a les 19 hores.

La companyia va nàixer en el si de l’Escola Masters Ballet l’any 2008, amb el propòsit d’establir un vincle entre les aules i el món professional de la dansa, suposant una important plataforma per a joves ballarins que actualment segueixen el seu camí en el món professional. Aquest és el cas de Julia Cambra, ballarina en “Teatres de la Generalitat i anteriorment en “Ananda Dansa”, Cristina Maestre en “Ananda Dansa”, Blanca Tolsa en “IT Dansa”, Javier de les Asunción en “Eva Bertomeu” o Sergio Pedrós, actualment ballarí en Mediaset. A més, tots ells han rebut importants premis i reconeixements.

Des del seu últim espectacle “Con el Alma en los Pies” (2014), la companyia ha tingut dos anys obligats de parèntesi creatiu a causa del creixement personal, artístic i professional dels seus ballarins, però al mateix temps ha anat sorgint i creixent el lògic relleu de noves generacions.

Així, “UN2TRES4” arriba en un moment artísticament idoni, ja que es donen totes les circumstàncies per a poder oferir un espectacle a l’altura del que sempre ha sigut la línia de treball de la companyia: crear espectacle de qualitat per a tot tipus de públic a través de projectes sempre originals.

“Un2Tres4” és una coproducció que naix de la inquietud d’unir la música en directe a càrrec d’artistes de reconegut prestigi internacional i els ballarins de Pampamdansa compartint el millor de si mateixos, a través de composicions de diversos estils de Jazz, latinJazz, boleros… i tot açò partint del respecte a la tradició i buscant nous llenguatges contemporanis.

A l’espectacle participen un total de 26 artistes (17 ballarins i 9 músics). Entre els músics es troba Alexey Leon Reyes, saxofonista, flautista, cantant compositor cubà-rus, i autor del disc que es presenta en l’espectacle “Cuban Connection”. Alexey Leon va obtenir el seu màster en música contemporània en la Berklee College of Music i batxillerat en música en l’acadèmia de música Gnesin, a Moscou.
Segons les seues pròpies paraules, es tracta d’una música “molt melòdica basada en la tradició rítmica afro-cubana, la improvisació i el llenguatge del jazz contemporani”. Cada composició està inspirada en una experiència que ha deixat petjada en l’artista; persones, moments, llocs.

Per altra banda està Ivan Melón Lewis, al piano. Ha sigut nominat diverses vegades als premis Grammy (i ja compta amb 3 d’aquests guardons) i és reconegut com un dels pianistes més influents de la seua generació. Aquest cubà d’origen resideix a Espanya des de l’any 1998, i ha col·laborat amb artistes espanyols i europeus de la talla de Joan Manuel Serrat, Joaquín Sabina, José Luis Perales, Sole Giménez, Charles Aznavour, Mariza o Buika.

També destaca el trompetista Carlos Sarduy, un dels més brillants i internacionals músics cubans, col·laborador de nombrosos músics de jazz com David Murray, Chucho i Bebo Valdés, Esperanza Spalding i en l’actualitat trompetista del grup Ojos de Brujo. La trompeta de Sarduy també es pot escoltar en gravacions d’artistes d’altres estils com Lenine, Ainhoa Arteta, Mariza o Concha Buika, i en pel·lícules com ‘La piel que habito’ de Pedro Almodóvar, o ‘Chico y Rita’ de Fernando Trueba.

Completa el quintet el contrabaixista Dany Noel, especialista en ritmes cubans, i Frank Durand, bateria i percussionista cubà, resident a Toronto i Barcelona.

Font: Ballet Masters