19/05/2024 - 21:46
Més

  Bocairent acull el projecte “València per la Pau” del Fons Valencià per la Solidaritat

  Altres notícies

  Bocairent rebrà durant els pròxims dies les diferents activitats de la tercera edició del projecte “València per la Pau.”, desenvolupat pel Fons Valencià per la Solidaritat i cofinançat per la Diputació de València, sent l’objectiu d’aquest projecte acostar l’ODS número 16 (Pau, Justícia i Institucions Sòlides) a la població de diferents municipis valencians, conscienciant al voltant de la construcció de societats pacífiques, justes i amb institucions democràtiques que respecten les llibertats i els drets humans.

  Entre les activitats que es desenvoluparan al municipi de la Vall d’Albaida es troba l’exposició “El Fil de la Por”, la qual vol crear un espai de divulgació i sensibilització, des d’un punt de vista visual, directe i pedagògic, sobre el que hi ha darrere dels desplaçaments forçats de persones refugiades i les responsabilitats que hi tenim els països occidentals, en especial la Unió Europea, amb la finalitat de crear consciència ciutadana per a posar fi a aquest tipus de violència i reflexionar sobre alternatives basades en la cultura de pau i en la defensa dels drets humans. Aquesta exposició, que estarà ubicada a la Sala Joan de Joanes de Bocairent (C/ Diputat Castelló, 9) del 9 al 15 de setembre, amb obertura al públic de manera lliure i gratuïta dilluns, dimecres i divendres de 17.00 h a 20.00 h, dissabte de 18.00 h a 20.00 h i diumenge d’11.00 h a 13.00 h, serà inaugurada per l’alcalde de Bocairent, Xavier Molina, el divendres 9 de setembre a les 19.00 h. Els continguts d’aquesta exposició han estat elaborats pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau i dissenyats per Suc Estudi Creatiu.

  Per altra banda, el mateix divendres 9 de setembre, a les 19.30 h, a la mateixa Sala Joan de Joanes de Bocairent, es projectarà el documental d’investigació “Els Fils del Tauler” del Col·lectiu Mirades, el qual parla sobre les causes i conseqüències que generen els conflictes bèl·lics. La projecció del documental estarà seguida d’un espai per a la reflexió que comptarà amb la participació de Josep Gayà, director del documental; Claudia García Giraldo, refugiada colombiana; Oum Saad, refugiada sahrauí; i del públic assistent. “Els Fils del Tauler” ha estat premiat com a millor documental en la categoria de migmetratge del Festival Internacional de Cine de la No-Violència Activa. Tant per a la inauguració de l’exposició com per al visionant del documental l’entrada és lliure i gratuïta.

  A més, a l’institut de Bocairent, en el marc del projecte “València per la Pau”, se sensibilitzarà a l’alumnat de batxillerat al voltant de la cultura de pau i la no-violència a través de diferents tallers didàctics. Per una banda, l’alumnat rebrà una dinàmica impartida pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau on s’explicaran, al voltant de l’exposició “El Fil de la Por”, les situacions d’inestabilitat i violència armada arreu del món i la responsabilitat d’Europa en l’èxode massiu de persones refugiades, així com els efectes negatius de les armes i d’una cultura militar i de violència. Per altra banda, els i les alumnes visualitzaran el documental “Els Fils del Tauler”, també amb posterior fòrum per a la reflexió.

  El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana
  El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 135 entitats locals valencianes sòcies (126 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

  La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -