16/06/2024 - 17:12
Més

  Andrés Valero Castells dirigirà “Chimo” al final de l’Entrada de bandes.

  Altres notícies

  La Societat de Festers dels Santíssim Crist de l’Agonia ha informat que el reconegut músic i compositor Andrés Valero Castells (Silla, Valencia, 1-III-1973) ha sigut escollit per dirigir la marxa mora Chimo el dijous 21 d’agost de 2014, en finalitzar l’Entrada de Bandes.

  Aquest jove compositor, pedagog musical i director d’orquestra valencià va completar la seua formació en els Conservatoris Superiors de València i Múrcia i es va titular en huit especialitats, amb quatre Mencions d’Honor i Premi Extraordinari Fi de Carrera en Composició. Han sigut els seus professors més destacats R. Ramos, L. Balada, I. García Asensio, I. Cifre, M. Galduf, F. Tamarit, J. Mª Vives, V. Campos, etc. Ha assistit a nombrosos cursos de perfeccionament i postgrau. Ha obtingut el Diploma d’Estudis Avançats (D.I.A.) per la Universitat Catòlica de València. Des de 2004 ocupa una càtedra de composició en el Conservatori Superior J. Rodrigo de València.

  Ha rebut importants premis i distincions. Les seues obres s’han interpretat en la major part d’Europa, i a EUA, Argentina, Puerto Rico, Colòmbia, Panamà, Costa Rica, Japó, Corea, Singapur, Hong Kong, etc. Ha rebut encàrrecs de diverses institucions, així com d’importants conjunts i solistes. Les seues partitures estan editades a Espanya, França, Suïssa, i EUA. De la seua àmplia discografia destaquen els monogràfics produïts pel IVM, i la WWM (Holanda). Ha sigut membre directiu de l’Associació de Compositors Simfònics Valencians, i ha sigut compositor resident del Festival Internacional Spanish Brass (Alzira, 2005), i de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (2005-06). Ha sigut el primer compositor viu interpretat en el Palau dels Arts Reina Sofia de València (2006).

  Ha sigut Director Principal Convidat de la Banda Primitiva de Llíria, i fundador de l’Ensemble Estudi Obert. Va ser director de les bandes del CIM de Mislata, i de la SAM de Picassent. Actualment dirigeix la banda de la Lírica de Silla. Com convidat ha dirigit entre altres formacions, l’Orquestra de València, les Bandes Municipals de Madrid, Barcelona, València, Alacant, la Corunya, i Santiago de Compostel·la, així com la banda de la FSMCV, i el Dia de la Música Valenciana. Ha dirigit l’estrena a Espanya de la Simfonia nº 2 de L. Balada, “Prayer” d’H. Mertens, “Xarxa Cape Tango” de M. Daugherty, “Estudi per l’intonazione del mare” de S. Sciarrino (Ensems 2004), i “Accordo” de L. Berio (Montcada i Ensems 2013), així com diverses estrenes absolutes, destacant l’òpera “Narayantán” de R. Mira, i “Apoteosis de l’Escorta” de Ll. Barber (Ensems 2005, 2014).

  En un any tan especial per a la música festera com aquest en què es commemora el 50 aniversari de la marxa mora Chimo, la Societat de Festers ha volgut encarregar la direcció d’aquesta marxa a un músic valencià de tant de renom internacional com és el mestre Andrés Valero. D’aquesta manera es podrà gaudir d’un moment molt especial com a forma d’encetar els actes del dies grans dels Moros i Cristians de 2014.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -