L’exposició «Camins d’Art 2019», s’inaugura aquest dijous 4 d’abril, a les 19:30h., al Centre Cultural Caixa Ontinyent. La mostra, organitzada pel CPFPA Sant Carles i l’alumnat del Curs de Dibuix i Pintura, comptarà amb la col·laboració de Jerjes Llopis, el qual ens presenta sota el títol d’«Epítome», un compendi de la seua obra gràfica.
«Camins d’Art 2019» podrà visitar-se des del 4 fins al 30 d’abril, quatre setmanes intenses durant les quals podrem contemplar, d’una banda, el treball dels 17 alumnes del Curs, i de l’altra, una selecció amb les obres més representatives de l’artista ontinyentí. Aquest projecte expositiu començà ara fa tres anys amb la col·laboració d’Antoni Miró, i a l’edició anterior amb el concurs d’Anna Roig i Llabata. Presentar a la ciutat les obres més representatives dels alumnes, promoure la difusió de les arts, establir lligams amb els creadors que estan convidats a participar, i donar a conéixer una de les moltes activitats formatives que es desenvolupen al CPFPA Sant Carles, en són uns dels objectius principals. Amb motiu de la mostra la Caixa d’Estalvis d’Ontinyent editarà un catàleg, en el qual, a més dels textos del director del centre educatiu, Juan Antonio Soler i el de la comissària, Maria Carballo; hi trobarem un prefaci del professor Vicent Josep Escartí i Soriano, sobre la producció artística de Jerjes Llopis. I finalment tanca la publicació, una reproducció d’una selecció de les obres que podran contemplar-se a la mostra.
Alumnes participants
Jaume Asamar , Sari Galiana , Mara Jordá, M. Carmen Martínez , Laia M olina, Rafa Mas, Gerardo Mateu, Rosa Micó, Miguel Micó, Carmen Montesdeoca , Inma Monzó , Encarna Sanchis , M. Carmen Sanfélix, Carmen Sanchis , Encarna Soriano , Diana Torró , Juan Vidal
Biografia Jerjes Llopis Grau
Llicenciat en BB.AA. per la Universitat Miguel Hernández d’Altea, actualment treballa com a professor de dibuix artístic i color a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, on imparteix assignatures en diferents àmbits. La seua inquietud narrativa/plàstica fa d’ell un inconformista visual que desenvolupa diferents registres gràfics, on predomina el dibuix sota un prisma surrealista-poètic. Grafismes/textures en blanc/negre i taques de color amb modulacions tonals són els elements morfològics que aplica en el seu discurs plàstic, on la representació de l’anatomia té un caràcter significatiu. Éssers mitològics, nus, retrats emocionals… que en nombroses ocasions acompanya amb textos que matisen les lectures de les seues il·lustracions.