Els darrers quatre anys han estat uns anys de canvi, no només en les decisions polítiques, que han estat fonamentals, també en les relacions entre els socis de govern i la ciutadania, on les ontinyentines  i els ontinyentins han pogut notar la diferència de tracte amb l’anterior desgovern del PP.

En primer lloc, a Ontinyent li cal més #Compromís perquè sempre hem tingut clar que cal involucrar la ciutadania d’Ontinyent en l’elaboració d’estratègies socioeconòmiques de futur. Que és fonamental donar impuls als emprenedors i fer els estudis necessaris sobre empreses locals de tots els sectors, sobretot del sector tèxtil que és el que més ha patit els darrers anys la crisi i les retallades del PP a Madrid i a València. La promoció econòmica de la ciutat no es pot impulsar d’esquenes a la ciutadania i cal fomentar la participació per poder contribuir a la construcció de l’Ontinyent que tots volem, i eixe nou futur l’hem de decidir entre tots.

En segon lloc, cal més #Compromís perquè tant els pressupostos com les ordenances de Compromís, han estat continuistes i de trellat, apostant per mantenir el criteri econòmic de tota la legislatura amb la reducció del deute com eix principal, però sense deixar mai de ser uns pressupostos equilibrats amb liquidacions positives, reducció de la despesa corrent i la congelació d’impostos i taxes. Gràcies a la feina feta per Compromís, la pressió fiscal per habitant a Ontinyent és de 412 €; un 20% per sota de la mitjana del País Valencià i un 30% per sota de ciutats veïnes com Xàtiva.

En tercer lloc i fonamental és la participació ciutadana i a Ontinyent podem estar ben orgullosos del procés #Ontinyentparticipa gràcies al mateix, les actuacions a l’accés a l’IES l’Estació, el pati de l’EPA i la vivenda del Carrer Trinitat, al Poliesportiu i el Passeig de Benarrai estan ja en marxa.

El procés #Ontinyentparticipa, pel qual s’han interessat més de 30 ciutats de tot l’estat espanyol per agafar-lo com a model, ha suposat una de les accions més novedoses de les empreses des de Compromís per la regeneració democràtica, entre les quals es troben també altres com la creació i dinamització dels diversos consells sectorials. Amb Ontinyent Participa, per primera volta més de 5000 persones han pogut dir quines obres volien que s’executara a la seua ciutat .

Per acabar recordar que una demostració de la feina ben feta han estat el premis rebuts a les nostres regidories durant tota aquesta legislatura, tant el premi a la Ciutat Sostenible com el reconeixement com a ciutat de la ciència i la innovació, que lluny de fer-nos creure que ja està tot fet ens encoratja a seguir treballant per la nostra ciutat i per nostres veïns.

Per tot açò i perquè el més important són les persones, Cal més #Compromís a Ontinyent!!!!

Vicent Xavier Vila – Candidat a la llista de Compromís per Ontinyent