15/01/2025 - 1:17
Més

    El Consell Escolar d’Ontinyent defensa l’ensenyament en valencià i rebutja la consulta de la llengua base

    El Consell Escolar Municipal d’Ontinyent ha acordat, en la seua última sessió celebrada aquest dilluns, manifestar-se en favor de l’ensenyament en valencià i sol·licitar a la Generalitat Valenciana la retirada de la consulta de la llengua base als centres educatius. Aquest òrgan, que compta amb la participació dels principals agents educatius de la ciutat, ha reclamat a més que l’educació en llengua pròpia es traga del debat polític per garantir la convivència i el desenvolupament lingüístic equitatiu.

    El regidor d’Educació d’Ontinyent, Ferran Gandia, ha explicat que la proposta de llei educativa presentada pel Govern Valencià implica una modificació profunda del tractament que rep el valencià a les escoles, i que per això era necessari un posicionament clar del Consell Escolar: “No podem permetre que el valencià torne a ser arraconat a les aules. Cal garantir que tots els xiquets i xiquetes tinguen l’oportunitat d’aprendre i usar el valencià amb normalitat i fluidesa”.

    Un posicionament clar en defensa del valencià

    La proposta de llei presentada el passat 21 de març ha generat un debat intens, al qual el ple de l’Ajuntament d’Ontinyent ja es va posicionar en contra en la sessió del 13 de juny. El regidor Gandia ha insistit que aquesta reforma, justificada amb l’argument de la llibertat educativa, podria reduir la presència del valencià en el sistema educatiu, una situació que podria “tindre conseqüències devastadores per a la seua supervivència i normalització”.

    El Consell Escolar, en la seua resolució, ha expressat el seu suport a la defensa del valencià com a llengua vehicular i ha demanat que es respecten els informes emesos per les universitats i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que alerten sobre la situació de recessió lingüística del valencià.

    Crida a la unitat i al consens

    Des de la regidoria d’Educació d’Ontinyent s’ha reiterat el compromís del consistori amb la normalització del valencià, apostant pel seu ús habitual en documents oficials i en la vida quotidiana. El regidor ha conclòs la seua intervenció fent una crida al consens: “La diversitat lingüística és una fortalesa que ens enriqueix com a societat. Esperem que el valencià siga un pont d’entesa, un símbol de la nostra riquesa cultural i una eina per construir un futur millor per a tots”.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Delegació de Govern i Ontinyent Tracten les Demandes Veïnals sobre Seguretat

    La creixent preocupació pels robatoris al terme municipal L’Ajuntament d’Ontinyent, preocupat per l’augment dels robatoris al terme municipal, ha decidit...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -