18/12/2024 - 8:13
Més

    Nico Calabuig (Compromís) demana una sessió urgent per defensar l’ensenyament en valencià

    El grup municipal Compromís per Ontinyent ha sol·licitat la convocatòria urgent d’una sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal per debatre i expressar la posició d’aquest òrgan respecte a la Llei de Llibertat Educativa, coneguda com la “Llei Rovira”. Aquesta normativa, aprovada pel govern valencià del Partit Popular i Vox, ha generat polèmica per les seues restriccions a la llibertat d’aprenentatge en valencià.

    La petició ha sigut registrada aquest dimarts per part del portaveu de Compromís i cap de l’oposició a l’Ajuntament d’Ontinyent, Nico Calabuig, qui ha remarcat que Ontinyent encara no ha tractat aquesta qüestió en el seu Consell Escolar Municipal, a diferència de molts altres municipis valencians.

    Defensa de la llengua i de l’ensenyament en valencià

    En declaracions de Nico Calabuig, “és necessari que el Consell Escolar Municipal puga expressar la seua postura sobre aquesta llei educativa. La normativa, desenvolupada pel Partit Popular i Vox, és especialment lesiva en restringir la llibertat d’aprenentatge en valencià, vulnerant els drets lingüístics de les persones valencianoparlants i el que estableixen la Constitució i l’Estatut d’Autonomia”.

    Segons Calabuig, aquesta situació afecta de manera directa la comunitat educativa d’Ontinyent, i per això és necessari que el màxim òrgan de representació educativa de la ciutat puga debatre i adoptar una posició formal. “Molts municipis ja han fet aquest pas, convocant sessions extraordinàries dels seus consells escolars. El regidor d’Educació, Ferran Gandia, té la responsabilitat de convocar aquest òrgan i donar veu a la comunitat educativa”, ha afegit.

    Participació i responsabilitat del govern municipal

    Compromís ha recordat que en anteriors reunions del Consell Escolar Municipal, diversos membres ja havien sol·licitat abordar aquesta qüestió, sense que s’haja atés la petició. En aquest sentit, Calabuig ha insistit que el govern municipal d’Ens Uneix ha de demostrar responsabilitat i vetllar per la defensa de l’ensenyament en valencià.

    “Els poders públics, també en l’àmbit municipal, han de protegir i promocionar el valencià. Això es pot fer de moltes maneres, com ara defensant l’ensenyament en valencià i convocant el Consell Escolar Municipal perquè la comunitat educativa puga expressar la seua postura sobre aquesta llei”, ha afirmat.

    Reacció davant la “Llei Rovira”

    La Llei de Llibertat Educativa, aprovada pel govern valencià actual, ha generat crítiques per part de col·lectius educatius, entitats de defensa del valencià i grups polítics. La norma és vista com un atac als drets lingüístics i a l’ensenyament en valencià en escoles i instituts de la Comunitat Valenciana.

    Per a Compromís, la convocatòria del Consell Escolar Municipal d’Ontinyent és un pas necessari i urgent per unir veus i expressar el rebuig a aquesta normativa des de la ciutat i la comunitat educativa.

    Expectatives davant la resposta municipal

    Nico Calabuig ha conclòs remarcant que espera que el govern d’Ens Uneix i el regidor d’Educació, Ferran Gandia, estiguen “a l’altura de les circumstàncies” i convoquen aquesta sessió extraordinària per donar veu a la comunitat educativa d’Ontinyent.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Benicolet acull el projecte “In/Sostenible” per promoure el consum responsable i els ODS

    Benicolet acull el projecte “In/Sostenible” del Fons Valencià per la Solidaritat per fomentar el consum responsable El municipi de Benicolet,...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -