05/12/2024 - 2:49
Més

    L’Ajuntament d’Ontinyent aprova un plec per a millorar el Servei d’Ajuda a Domicili de dependència

    Ontinyent aprova el nou model del Servei d’Ajuda a Domicili de dependència per a millorar l’atenció especialitzada

    El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat un nou model per al Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) de dependència, que introduirà una sèrie de millores destinades a potenciar l’eficiència i oferir una atenció més integral a les persones usuàries. El nou sistema, que passa de gestió mixta a indirecta, permetrà una organització més àgil i professionalitzada, amb un pressupost estimat de 5,2 milions d’euros i una durada de tres anys, prorrogable a quatre.

    Entre les principals novetats, destaca la capacitat per a cobrir baixes en un màxim de 48 hores, quan l’actual mitjana oscil·la entre els 10 i 20 dies. A més, es dividirà el servei en tres zones geogràfiques, cadascuna amb una persona coordinadora a jornada completa i un terapeuta ocupacional. Aquest model també afavoreix la participació de xicotetes i mitjanes empreses locals, que podran oferir millores com neteges de xoc, suport psicològic i ajuda tècnica, garantint així una atenció integral.

    Una atenció més integral i especialitzada

    El SAD de dependència es configura com un servei essencial per a permetre que les persones en situació de dependència puguen romandre en els seus domicilis amb una atenció personalitzada i domèstica. El nou model també inclou ampliació horària, prestant servei de dilluns a divendres de 8:00 a 21:00 hores i dissabtes de 8:00 a 14:00 hores, així com atencions extraordinàries durant caps de setmana i festius si és necessari.

    La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, destacava que “aquestes millores situen Ontinyent com a referent en la implementació del catàleg de serveis socials de la Comunitat Valenciana. A més, asseguren una atenció de qualitat i més àgil per a les persones usuàries.”

    Model indirecte per garantir l’estabilitat

    El model indirecte aprovat per l’Ajuntament evita els riscos associats a la municipalització total del servei, com la necessitat d’incrementar la plantilla municipal amb 39 persones. Aquest plantejament té en compte possibles canvis futurs en el finançament autonòmic, garantint així una major estabilitat per als treballadors i el servei.

    El SAD de dependència es diferencia del SAD municipal, aquest últim adreçat a persones en situació de vulnerabilitat i gestionat directament per l’Ajuntament. Ambdós serveis treballen per oferir suport a aquells que més ho necessiten, promovent la seua autonomia i evitant l’aïllament o l’ingrés en institucions.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Compromís demana descentralitzar els Serveis Socials i augmentar el pressupost d’Ontinyent Participa 2025

    Compromís per Ontinyent proposa millores als Pressupostos Municipals 2025: Serveis Socials, Ontinyent Participa i més inversions per a la...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -