27/10/2024 - 15:29
Més

    El PP d’Ontinyent presenta un pla ambicios per crear més zones verdes amb suport de la comunitat

    El Partit Popular d’Ontinyent ha presentat una moció per incrementar les zones verdes a la ciutat, amb una proposta que inclou mesures concretes per crear un entorn urbà més saludable i sostenible. Segons el PP, l’objectiu és augmentar l’arbratge en diferents espais urbans que actualment pateixen una notable manca de vegetació, i així contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

    La proposta inclou la creació d’un pla d’arbratge per a les grans zones de la ciutat, amb la incorporació d’un biòleg que assessore sobre la selecció de les espècies més adequades per a cada entorn. A més, el PP planteja la col·laboració amb la Comissió de Medi Ambient i la implicació d’associacions, col·legis, i fins i tot el suport tècnic i econòmic de la Conselleria de Medi Ambient i la Diputació de València.

    Beneficis mediambientals i socials de l’arbratge

    El regidor popular, Pablo Revert, ha explicat que incrementar la quantitat d’arbres no sols millora la qualitat de l’aire, sinó que també contribueix al benestar físic i mental de la ciutadania. Revert ha fet referència a la Llei de Restauració de la Natura de la Unió Europea, que marca objectius per a la recuperació d’hàbitats degradats. Amb un major arbratge, Ontinyent es podria aproximar a aquests objectius, millorant alhora la cohesió social i fomentant els passejos en entorns naturals.

    “La presència d’arbres no sols és una qüestió estètica; es tracta d’un element clau per crear una ciutat més amable i saludable”, ha subratllat Revert. En la seua exposició, el regidor ha destacat exemples com el Jardí del Túria a València o el Parc Central, projectes que han transformat l’entorn urbà per a millorar la qualitat de vida. “Ontinyent ha d’aspirar a projectes adaptats a la seua escala que tinguen un impacte similar”, ha assenyalat.

    Una planificació ambiciosa i a llarg termini

    Segons el PP, l’Ajuntament ja realitza accions bàsiques com el reg, poda i manteniment dels arbres, però creuen que és necessària una planificació a llarg termini que compte amb un calendari d’implementació i manteniment adequat. Revert ha destacat que, per a aconseguir-ho, és essencial estudiar l’entorn i dissenyar un projecte que es mantinga en el temps, no sols per a accions puntuals.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Diputació de València destina 70.000 € a les festes de Moros i Cristians de la Vall d’Albaida

    La Diputació de València ha concedit prop de 70.000 € en ajudes per a les festes de Moros i...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -